Διεθνή

Ιράν: δολοφονήθηκε στρατηγός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) που είχε ηγηθεί Μονάδας στη Συρία. Σύλληψη μέλους της Μοσάντ για τη δολοφονία! ΦΩΤΟ

Ένας υψηλόβαθμος στρατιωτικός του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ο Sayyad Khoadei, δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Ο στρατηγός διεύθυνε μια μονάδα στη Συρία κατά τον πόλεμο με την ισλαμιστική τρομοκρατία. Το Ιράν δηλώνει ότι συνέλαβε ένα μέλος της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Mossad/ Μοσάντ που “σχετίζεται με τη δολοφονία”. Οι δολοφόνοι επέβαιναν σε μηχανή κι αφού πυροβόλησαν το θύμα που ήταν εντός του οχήματός του στη θέση του οδηγού ανέπτυξαν ταχύτητα κι εξαφανίστηκαν.

Η δολοφονία σημειώθηκε κοντά στο κτίριο του ισλαμικού κοινοβουλίου του ιρανικού καθεστώτος σε έναν δρόμο που βρίσκεται υπό αυστηρή παρακολούθηση, καταδεικνύοντας τον επαγγελματισμό των δολοφόνων.

Ένα μέλος του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) που ταυτοποιήθηκε ως στρατηγός Sayad Khodaei πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σήμερα το απόγευμα στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Ο Sayyad Khodaei σκοτώθηκε από δύο τρομοκράτες που επέβαιναν σε μια μηχανή με πέντε σφαίρες στην Τεχεράνη την Κυριακή.
Ο Khodaei πυροβολήθηκε με πέντε σφαίρες και δολοφονήθηκε μπροστά στο σπίτι του στο κέντρο της Τεχεράνης.

Οι δράστες ήταν δύο μοτοσικλετιστές που εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας τους αναζητούν.

Η δολοφονία έγινε στην οδό Mojahedin-e-Islam, σύμφωνα με τις ενημερωμένες πηγές.

Σε μια δήλωση, το IRGC επιβεβαίωσε το θάνατο του στρατηγού Sayyad Khodaei στην οδό Mojahedin-e-Islam από τα στοιχεία που συνδέονται με την Παγκόσμια Αλαζονεία.

Εκφράζοντας συλλυπητήρια το IRGC είπε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για τη σύλληψη των δραστών της τρομοκρατικής ενέργειας.

Νωρίτερα σήμερα, οι Δημόσιες Σχέσεις του IRGC ανακοίνωσαν ότι τα μέλη μιας συμμορίας που συνδέονται με την υπηρεσία πληροφοριών του ”Σιωνιστικού καθεστώτος” συνελήφθησαν στο Ιράν.

Τα μέλη της συμμορίας διέπραξαν ληστείες, βανδαλισμούς, απαγωγές και έπαιρναν εξαναγκαστικές και κατασκευασμένες ομολογίες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πρόσθεσε ότι τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν σε κοινή επιχείρηση του IRGC και του Υπουργείου Πληροφοριών.

Η μητέρα του Hassan Sayyad Khodaei πήγε στον τόπο της δολοφονίας και είδε και θρήνησε τη σωρό του γιου της.

Η ισραηλινή πλευρά ισχυρίζεται ότι ”Ιρανός αξιωματούχος σκοτώθηκε: Συμμετείχε στον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων και δολοφονιών εναντίον Ισραηλινών στο εξωτερικό”.

dimpenews.com

Back to top button