breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μελέτη μεγάλων ανατροπών: ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα ανακάλυψαν ότι ο covid19 δεν μεταδίδεται από ασυμπτωματικούς και προσυμπτωματικούς!

Mια μελέτη που μπορεί ν΄ανατρέψει πολλά. Eρευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα ανακάλυψαν ότι ο covid19 δεν μεταδίδεται από ασυμπτωματικούς και προσυμπτωματικούς!

Δεν βρήκαν ασυμπτωματική ή προσυμπτωματική εξάπλωση, μετάδοση του Covid.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο από το Journal of the American Medical Association. Τέσσερις ερευνητές από το Τμήμα Βιοστατιστικής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα συνέγραψαν μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο από το Journal of the American Medical Association.

Πραγματοποίησαν μια μετα-ανάλυση 54 μελετών σχετικά με το ποσοστό δευτερογενούς επίθεσης νοικοκυριού του SARS-CoV-2. Σύμφωνα με το CDC, το δευτερεύον ποσοστό επίθεσης είναι ο αριθμός των νέων περιπτώσεων μεταξύ των επαφών διαιρούμενος με τον συνολικό αριθμό των επαφών. Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι το SARS-CoV-2 είναι πιο μεταδοτικό από άλλους κορωνοϊούς, με δευτερογενές ποσοστό επίθεσης 16,6% (95% CI 14,0% -19,3%) σε σύγκριση με 7,5% (95% CI 4,8% -10,7%) για το SARS -CoV και 4,7% (95% CI, 0,9% -10,7%) για MERS-CoV.

Τα ευρήματά τους επιβεβαίωσαν επίσης ότι το ποσοστό επίθεσης είναι υψηλότερο στις επαφές ενηλίκων σε σύγκριση με τις επαφές παιδιών και στους συζύγους σε σύγκριση με άλλα μέλη της οικογένειας.

Το δευτερεύον ποσοστό επίθεσης για περιπτώσεις συμπτωματικών δεικτών ήταν 18,0% (95% CI 14,2% -22,1%) και το ποσοστό ασυμπτωματικών και προσυπτωματικών περιπτώσεων δείκτη ήταν 0,7% (95% CI 0% -4,9%), «αν και υπήρχαν λίγες μελέτες στην τελευταία ομάδα.

” Το ασυμπτωματικό / προ-συμπτωματικό δευτερεύον ποσοστό επίθεσης δεν είναι στατιστικά διαφορετικό από το μηδέν και το διάστημα εμπιστοσύνης είναι τεχνικά 0,7 ± 4,2, με αποτέλεσμα εύρος -3,5% -4,9%, αλλά τα ποσοστά επίθεσης δεν μπορούν να είναι αρνητικά, οπότε περικόπτεται στο 0.

alachuachronicle 22/12/20
dimpenews.com
Back to top button