breaking newsΕλλάδα

Στα funds και τις τράπεζες παρέδωσε η κυβέρνηση τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

Στα funds και τις τράπεζες έχει παραδώσει η κυβέρνηση τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατασχετήρια, πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμούς. Του λόγου το αληθές επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος απάντησε σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφερε στο φως ότι κατατίθενται κατασχετήρια και συντελούνται πλειστηριασμοί σε περιουσίες σεισμόπληκτων, ενώ υποστήριξε πως από τις 7.000 αιτήσεις για κρατική αρωγή στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για μόλις 30 περιπτώσεις.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δεν αρνήθηκε τη γραφειοκρατική κωλυσιεργία, την οποία όμως απέδωσε στους σεισμόπληκτους και τους μηχανικούς. «Έχετε δίκιο ότι οι αιτήσεις δεν προχωρούν με τον ρυθμό που θα έπρεπε» απάντησε, συμπληρώνοντας ότι από το αρμόδιο υπουργείο υποστηρίζουν πως η σύνταξη των φακέλων είναι προβληματική.

«Η γραφειοκρατική εξέταση των φακέλων θυμίζει μπανανία και τριτοκοσμική χώρα» αντέτεινε ο κ. Γιαννούλης, καλώντας τον κ. Θεοχάρη να βάλει τέλος στην τραπεζική αυθαιρεσία και να έχουν οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου την ίδια αντιμετώπισαν των πυρόπληκτων στο Μάτι.

Τότε, ο κ. Θεοχάρης απάντησε κυνικά: «Οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. Έχουμε πιο συχνές καταστροφές και η χρήση των πόρων πρέπει να γίνει δίκαια προκειμένου να έχουμε χρηματοδοτική ικανότητα να καλύψουμε τις ανάγκες».

Back to top button