breaking newsΔιεθνή

Βιετνάμ: Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ανόι – Δεκάδες νεκροί

Φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα (13.9.2023) τα ξημερώματα σε πολυκατοικία στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «δεκάδες» ένοικοι, μεταδίδουν σήμερα βιετναμικά κρατικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τον αρχικό απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές.

Περίπου πενήντα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων «δεκάδων νεκρών», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Βιετνάμ, κάνοντας λόγο για «πολύ σοβαρή φωτιά».

Κατά τις αρχές, οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας κατόρθωσαν να βγάλουν 70 ανθρώπους από το φλεγόμενο κτίριο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (σ.σ. τοπική ώρα· χθες Τρίτη στις 20:00 ώρα Ελλάδας), ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Βίντεο που μετέδωσαν βιετναμικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν το εύρος της καταστροφής, καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε σε μεγάλο μέρος του εξαώροφου κτιρίου, σε στενή αλέα συνοικίας της πρωτεύουσας.

«Δεν μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε. Δεν υπάρχει οδός διαφυγής, ήταν αδύνατον τα θύματα να ξεφύγουν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μιας κάτοικος της περιοχής.

Στο Βιετνάμ έχουν καταγραφεί πολύνεκρες πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια, γεγονός που ήγειρε υποψίες πως ο πολεοδομικός κανονισμός και οι κανόνες πυρασφάλειας παραβιάζονται συστηματικά.

Πέρυσι φωτιά σε καραόκι μπαρ κοντά στην πόλη Χο Τσι Μινχ στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους.

πηγή newsit.gr

 

Back to top button