breaking newsΔιεθνή

Αυστραλία: Το μυστηριώδες αντικείμενο που ξεβράστηκε σε παραλία έπεσε από το διάστημα

Ο τεράστιος κύλινδρος, που βρέθηκε κοντά στο Green Head, βόρεια του Περθ, στη Δυτική Αυστραλία, ανήκει πιθανότατα σε ινδικό πύραυλο, σύμφωνα με την Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία.

Ο κύλινδρος, ύψους περίπου 2,5 μέτρων σε χρυσό χρώμα, βρέθηκε νωρίτερα τον Ιούλιο, περίπου 250 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ, ανακάλυψη που οδήγησε σε θεωρίες ότι θα μπορούσε να ήταν μέρος ενός αεροσκάφους που καταρρίφθηκε.

Ωστόσο, η διαστημική υπηρεσία είπε μετά από έρευνα ότι είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο πιθανότατα για μέρος ενός οχήματος PSLV (Polar Satellite Launch Vehicle) που έχει σχεδιάσει η ινδική διαστημική υπηρεσία και χρησιμοποιείται για την αποστολή δορυφόρων στο διάστημα.

Όταν βρέθηκαν τα συντρίμμια του, ο πρωθυπουργός, Roger Cook, είπε ότι θα μπορούσαν να στεγαστούν σε ένα τοπικό μουσείο δίπλα στα συντρίμμια του Skylab που έπεσε πίσω στη Γη το 1979.

Το Skylab ήταν ο πρώτος διαστημικός σταθμός των ΗΠΑ που εκτοξεύτηκε από τη NASA. Ήταν σε τροχιά ακυβέρνητος για περίπου πέντε χρόνια πριν διαλυθεί και σκορπίσει συντρίμμια στην περιοχή Esperance.

 

Back to top button