breaking newsΕλλάδακοινωνία

Θλιβερό το φαινόμενο, μα έτσι είναι…

 

 Η σημερινή εκτρωματική κυβέρνηση, αλλά και γενικότερα τα σαπρόφυτα του πολιτικού συστήματος, διατηρούν σε αυστηρή απομόνωση την αλήθεια σε τούτο τον τόπο.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Θα μπορούσε να πει κανείς, βέβαια, ότι είναι κακόπιστο και επιπόλαιο το εγχείρημα της συναγωγής τέτοιου συμπεράσματος.

Ωστόσο ένα γεγονός, αναντίρρητο, αδιάψευστο, ομολογημένο από αυτές τις πράξεις των πολιτικών κι από την ίδια τη σύστασή του, την παραπλανητική και άκρως κομματικά ωφελιμιστική, επιβεβαιώνεται καθημερινά.

Οι Ελληνες έχουν την ίδια ακριβώς ελευθερία στην πρόσβαση της αλήθειας, που διαθέτει ο στρατιώτης ο ενταγμένος στην πειθαρχία του λόχου του.

Οι Ελληνες για χρόνια τώρα τροφοδοτούνται με ψέματα-μικρά ή μεγάλα. Ψέματα πάντως.

 Η χίμαιρα που πρέπει να γίνει πράξη, δεν γίνεται ποτέ. Το σύνθημα θριαμβεύει. Και ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης γίνεται κάθε μέρα μάρτυρας των δεινών κακοποιήσεων της αλήθειας από μια κυβέρνηση σήμερα με ολιγαρχική αντίληψη, που όμως “βολεύει” και πολλούς επερχόμενους Ταρτούφους της πολιτικής.

Ανατροπές δεν γίνονται σχετικά με τούτη την αναπόδραστη αλήθεια.

Σε τούτη τη χώρα όλα γίνονται με την υπόσχεση μιας προοπτικής “επί προθεσμία”. Αλλά οι προθεσμίες διαρκούν τόσο πολύ που δεν ανατρέπουν τις προυποθέσεις μιας καθεστωτικής σχεδόν λογικής των όποιων κρατούντων.

Η εξέλιξη σε τούτη τη χώρα έχει ολοκληρωτικά μετατεθεί σ’ ένα άλλο επίπεδο που δεν έχει καμία επικοινωνία με το περιεχόμενο της αλήθειας, με την προέκταση των αναγκών της κοινωνίας.

Ψέματα ασύστολα, που με τη μονολιθική τους εμφάνιση και τη μονολιθική τους προσήλωση στα άμεσα καθήκοντα που διεκδικεί το πρόσκαιρο προσωπικό ή κομματικό συμφέρον, συμβάλλουν στην ύφανση της εθνικής περιπέτειας.

Το λογικό συμπέρασμα της αδιάλειπτης εποπτείας του ψέματος που έχουν προς το παρόν μονοπωλήσει οι Σαρδανάπαλοι που κυβερνούν, είναι ότι τούτη η κυβέρνηση, αφού ισοπέδωσε κάθε έννοια αλήθειας και κάθε οχληρή προεξοχή από την αδιαλλαξία των αριστερών συνειδήσεων, εκμεταλλεύεται την “προβατοποιημένη λογική” ομάδων του πλήθους.

Η αλήθεια μας προσφέρεται με επιδέσμους που κρύβουν την αληθινή της μορφή και σιγά σιγά κινδυνεύουμε να θεωρήσουμε τους επιδέσμους, μορφή!

.freepen.gr

Back to top button