Ελλάδα

Κoύγιας: Υπάρxουν όλες οι πρoϋπoθέσεις vόμιμnς άμυvας των Αστυvομικώv…

Σε τρεις διαπιστώσεις που δεν μπορούσε να κάνει πριν λάβει τη δικογραφία στα χέρια του, προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα…Ο Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών που εμπλέκονται στον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα και κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία, προχώρησε σε τρεις διαπιστώσεις για την πολύκροτη υπόθεση.

Αναλυτικότερα, ο γνωστός ποινικολόγος επισημαίνει πως:

Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και ήδη είναι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών οι δύο επιζήσαντες της τραγωδίας (ο ένας τραυματίας που νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο ανήλικος που διαφεύγει τη σύλληψη).

«Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για αυτήν τη συμπεριφορά, αφού είναι σίγουρο ότι διαφεύγει γιατί θέλει να αποφύγει να δώσει απαντήσεις σε εύλογες ερωτήσεις για την παράνομη συμπεριφορά του» τονίζει και προσθέτει πως νομικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις της νόμιμης άμυνας των αστυνομικών «για τις πράξεις των αποπείρων ανθρωποκτονίας εις βάρος τους» δημιουργώντας έτσι «όλο το νομικό υπόβαθρο για να αναγνωριστεί πως ό,τι έπραξαν έγινε υπό τις νομικές προϋποθέσεις της άμυνας».

Εκ παραδρομής ή εκ προθέσεως, μάλλον για πολιτικούς λόγους, κάποιοι «παραπλάνησαν τους δημοσιογράφους περί του ότι δήθεν υπήρξε επικοινωνία με τους εντολείς μας με το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., όπου δήθεν τους εδίδετο η εντολή να μη συνεχίσουν την καταδίωξη».

«Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ και η αλήθεια είναι η εξής: πράγματι υπήρξε τέτοια εντολή σε άλλη ομάδα μοτοσικλετιστών της ΔΙ.ΑΣ. και δεν αφορά την ομάδα των εντολέων μας, οι οποίοι ανήκουν στην “Ομάδα Χαϊδαρίου”, αλλά σε άλλη ομάδα που είναι η “Ομάδα Καμινίων”» εξηγεί.

Όλα τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδος της ΔΙ.ΑΣ. δεν επελέγησαν στην ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία τριετία, αλλά όλοι υπηρετούν και υπηρετούσαν σε διάφορες θέσεις πριν τη ΔΙ.ΑΣ. πολύ περισσότερα χρόνια και ήταν όλοι έμπειροι αστυνομικοί με εξαιρετικό παρελθόν για τη συμπεριφορά τους στην αστυνομία και σε όσες υπηρεσίες υπηρέτησαν.

πηγη 

Back to top button