Διεθνή

Μεγάλη Νίκη για υγειονομικούς: αναστολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για υγειονομικούς στη γαλλική αποικία Μαρτινίκα! Είμαστε χειρότερα από αποικία;;

Μια ακόμα νίκη για τους διωκόμενους υγειονομικούς ανά τον κόσμο. Ανατσολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού για υγειονομικού αποφάσισε το CHU της Γαλλικής αποικίας της Μαρτινίκας μετά από απεργίες, διαδηλώσεις, σκληρές μάχες που δόθηκαν στο νοσοκομείο που έγινε ως και πεδίο μάχης με αστυνομικές αρχές τις προηγούμενες μέρες..

To CHU ( το Πανεπιστημιακό Νοσοκομειακό Κέντρο/Centre hospitalier universitaire) της Μαρτινίκα με την υπ. αρ. απόφαση 2021.10.331 της 18/10/21 που εκδόθηκε από τη Γενική του Διοίκηση με

θέμα: Τρόποι Εφαρμογής του ελέγχου του Υγειονομικού Πάσου και της κατάστασης του CHU της Μαρτινίκα.

Αποδέκτες:όλες οι υπηρεσίες.

Από σήμερα και σε συνέχεια αιτήματος του υγειονομικού νοσηλευτικού προσωπικού όλοι οι υγειονομικοί θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία τους όποια κι αν είναι η κατάσταση του υγειονομικού τους πάσου/pass sanitaire. (σσ δηλ. δεν εξαιρούνται οι ανεμβολίαστοι. Ανατροπή αφού στη Μαρτινίκα ως γαλλικό έδαφος ως τώρα ίσχυε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών).

Το προσωπικό που είναι σε κατάσταση μη συμβατή ( δηλ. ανεμβολίαστοι αφού αυτό προβλέπεται) προσκαλούνται να παραγματοποιούν ένα test ανίχνευσης ( δηλ. rapid, αντιγονικό που να πιστοποιεί ότι είναι αρνητικοί)

Θα οργανωθούν έλεγχοι και πιθανόν το αφορούμενο προσωπικό να κληθεί να πάει στο DRH στο Διευθυντή Προσωπικού (ανθρώπινων πόρων).

Eπίσης μια πορεία διαμεσολάβησης οφείλει να επιχειρηθεί σύντομα που θα επιτρέψει την εφαρμογή μιας λύσης διαπραγματευμένης.

Εν αναμονή αυτής και υπό το πρίσμα του συμφέροντος των ασθενών νοσηλευόμενων στο CHU της Μαρτινίκα καλώ το προσωπικό να συνεχίσει την δραστηριότητα τους προς εγγύηση της περίθαλψης…( σσ ως και η αποικία προτάσσει την περίθαλψη και ην υγειονομική φροντίδα την μη υποστελέχωση, και τις υπηρεσίες που δύναται να παρέχει το έμπειρο μάχιμο προσωπικό)

Σας ευχαριστώ για την δέσμευσή σας σε αυτό το σκοπό…

o Γενικός Διευθυντής

Benjamin Garel

dimpenews.com

Back to top button