breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έδιωξαν τους υγειονομικούς λόγω του εμβολίου για να δικαιολογήσουν… το lockdown – Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις ΜΕΘ

Μόνο ως εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στο υγειονομικό προσωπικό, καθώς εν μέσω πανδημίας διέλυσε το ΕΣΥ. 

Σε καθημερινή βάση ακούμε τους «ειδικούς» να «κρούουν τον κώδωνα» για την πληρότητα στις ΜΕΘ και να ζητούν μέτρα όπως το lockdown, παρόλα αυτά υποτίθεται ότι η κυβέρνηση είχε αυξήσει τον αριθμό των ΜΕΘ πέρσι λόγω του κορωνοϊού και δεν δικαιολογείται να υποστηρίζουν ότι είναι γεμάτες οι ΜΕΘ με 347 διασωληνωμένους, όταν πέρσι είχαμε πάνω από 700.

Άρα τι έγιναν οι υπόλοιπες ΜΕΘ; Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ελλείψεις προσωπικού έγιναν ακόμη μεγαλύτερες λόγω του ότι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, ενώ μειώθηκε και ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ.

Ο Μ.Γιαννάκος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι έχουν τεθεί σε αναστολή 750 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 230 προσωπικό εξειδικευμένο για ΜΕΘ, ότι οι κλίνες ΜΕΘ από 193 που ήταν τον περασμένο Μάρτιο-Απρίλιο έχουν μειωθεί σε 75 -κι αυτές είναι γεμάτες- και ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι που περιμένουν μέχρι και 24 ώρες για να μπουν σε ΜΕΘ.

Ανέφερε ακόμη ότι λόγω των αναστολών εργασίας, από τις 250 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούσαν στα περιφερειακά νοσοκομεία της Κ. Μακεδονίας, τώρα λειτουργούν 100, σημείωσε ότι κανείς από τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή δεν αναπληρώθηκε και ότι το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία δεν έχει πάρει άδεια για τρίτη περίοδο.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους…

pronews.

Back to top button