Διεθνή

Η εκλογή νέου Μητροπολίτη Χαλεπίου αποτελεί de facto παραδοχή από το Πατριαρχείο Αντιοχείας ότι ο τότε Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος δολοφονήθηκε από τζιχαντιστές!!! Γιατί τώρα έγινε η πλήρωση της θέσης. Τι σηματοδοτεί…

Στις 7 Οκτωβρίου 2021το Πατριαρχείο Αντιοχείας προέβη σε εκλογή νέου Μητροπολίτη Χαλεπίου στη χηρεύουσα θέση εδώ και 9 χρόνια μετά την απαγωγή στη δίνη του πολέμου του τότε Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου.
Στο ανακοινωθέν αναφέρεται:
Επειδή έχουν περάσει σχεδόν εννέα χρόνια από την απαγωγή του επισκόπου Παύλου Γιαζίζι χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα για την τύχη του, η Ιερά Σύνοδος της Αντιόχειας που πραγματοποιήθηκε στο Belamand αποφάσισε να μεταθέσει τον επίσκοπο Παύλο Γιαζίζι ως τιτουλάριο αρχιεπίσκοπο Diyar Bakr (Ντιγιαρμπακίρ)
Ο επίσκοπος Εφραίμ Μααλούλη, πατριαρχικός εφημέριος και γραμματέας της Ιεράς Αντιοχείας Συνόδου, εξελέγη μητροπολίτης της Αρχιεπισκοπής Χαλεπίου, Αλεξανδρέττας και των εξαρτημάτων τους.”
Παρατήρηση 1η. Το ότι το Αντιοχείας εκλέγει νέο Μητροπολίτη Χαλεπίου σημαίνει ακόμη κι αν δηλώνει άγνοια ότι είναι πεπεισμένο ότι ο Μητροπολίτης Παύλος δεν είναι στη ζωή. Σε αντίθετη περίπτωση ποτέ δεν θα προχωρούσε σε αυτή την κίνηση.

2. Κια βέβαια ο Παύλος δεν πήγε από covid19 ή κρυολόγημα αλλά ως όμηρος μαρτύρησε στα χέρια των απαγωγέων του.

3. Από 1 και 2 συνάγεται ότι η εκλογή νέου Μητροπολίτη Χαλεπίου αποτελεί de facto παραδοχή από το Πατριαρχείο Αντιοχείας ότι ο τότε Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος δολοφονήθηκε από τζιχαντιστές!

4.Γιατί τώρα το Πατριαρχείο Αντιοχείας προβαίνει στην αντικατάσταση του Παύλου. Γιατί επίκειται η επίθεση του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ και επομένως η απελευθέρωση του. Το Ιντλίμπ είναι ο χώρος απαγωγής και μαρτυρίου του. Πιθανολογεί ή έχει και πληροφορίες μη ανακοινώσιμες ότι επίκειται η ανακάλυψη των λειψάνων του Μάρτυρα μετά την απελευθέρωση Ιντλίμπ..Οι τζιχαντιστές από το Ιντλίμπ θα μεταφερθούν στο Αφγανιστάν μια συμφωνία που πιθανώς συνάφθηκε μεταξύ Τουρκίας και Ταλιμπάν που έχουν στενούς πλέον δεσμούς και σχέσεις. Η Τουρκία εμπράκτως αναγνώρισε το καθεστώς Ταλιμπάν..

5.Σκάνδαλο ωστόσο αποτελεί ο χειρισμός εκ μέρους του Πατριαρχείου της υστεροφημίας του Μάρτυρα Δεσπότη Χαλεπίου που κατακρεουργήθηκε από τους δημίους του.Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να επικαλύψει την de facto παραδοχή του θανάτου του που σηματοδοτεί η εκλογή νέου Επισκόπου στη θέση του φθάνει στο σημείο να κάνει εικονική μετάθεση του αείμνηστου Μάρτυρα Μητροπολίτη σε Αρχιεπίσκοπο Ντιγιαρμπακίρ!

H δρομολογημένη απελευθέρωση του Ιντλίμπ θ’ αποτελέσει το μίτο της Αριάδνης σ’ αυτό που κρατήθηκε ως επτασφράγιστο άκρως απόρρητο διαβαθμισμένο μυστικό σχεδόν 10 χρόνια.

Peut être une image de 1 personne et barbe
ο νέος Μητροπολίτης Χαλεπίου Εφραίμ

dimpenews.com

Back to top button