breaking newsΕλλάδα

Μας πnρανε xαμπαρι….Αυτό που έκαvε ο Κoυρτς στην Αυστρiα δεν μπορεi να συγκριθεi με αυτό πoυ συμβαiνει στην Eλλάδα ! ! !

Ο κοσμος τοχει τουμπανο…

Τους φτυνουν…

Αυτοι ομως λενε  ψιχαλιζει….

Κι οταν τρωνε δεν μιλανε….

 

Με την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς για πληρωμένες με δημόσιο χρήμα fake δημοσκοπήσεις άνοιξε “ο ασκός του Αιόλου”  για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Οι βολές δεν εκτοξεύονται μόνο από το εσωτερικό της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό….

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αυστριακή εφημερίδα Der Standard εστιάζει στην Ελλάδα και την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με την «αμφιλεγόμενη πολιτική της για τα ΜΜΕ». 

Όπως αναφέρει στην Der Standard ο δημοσιογράφος Γιάννης Παλαιολόγος: «Η κυβέρνηση κατηγορείται ότι διέθεσε πάρα πολλά χρήματα σε φιλικά διακείμενα ΜΜΕ παρεμποδίζοντας επικριτικά μέσα από την πρόσβαση σε χρηματοδότηση».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη «λίστα Πέτσα» που δημοσιεύθηκε το 2020 και αφορούσε εταιρείες ΜΜΕ, οι οποίες θα αναλάμβαναν καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό. 

«Η λίστα, που πήρε το όνομά της από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, περιείχε μια σειρά φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση εφημερίδων, ενώ αποκλείονταν άλλες σημαντικές αλλά επικριτικές εφημερίδες», παρατηρεί η Der Standard. 

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστήμιου παρατηρεί: «Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο στην Ελλάδα. 

Εχει κανείς την αίσθηση ότι αυτό που έκανε ο Κουρτς στην Αυστρία δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα».

 

 

πηγη 

Back to top button