breaking newsΕλλάδα

Παραλίγο τραγωδία στην διαλυμένη χώρα: Παιδιά έφτιαξαν δρόμο διαφυγής με θρανία για να σωθούν από την πλημμύρα! (βίντεο)

Την ώρα που η κακοκαιρία «Μπάλλος» πλήττει τη χώρα και η Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο», ο κρατικός μηχανισμός παραμένει ανύπαρκτος, αφήνοντας στο έλεος του Θεού δεκάδες πολίτες, ανάμεσα τους και παιδιά. 

Στη Νέα Φιλαδέλφεια πλημμύρισε το σχολικό συγκρότημα της οδού Εφέσου, όπου μαθητές του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου αναγκάστηκαν να φτιάξουν… γέφυρα με θρανία για να απεγκλωβιστούν από τις τάξεις. Οι μαθητές πέρασαν σε παρακείμενο όροφο, ενώ η πυροσβεστική θα προχωρήσει σε απάντληση υδάτων.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Παυσανία Τσούλα, προέδρου της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, από τα νερά πλημμύρισε όλη η αυλή του σχολείου καθώς και τα δυο κοντέινερ στα οποία μπήκε νερό με αποτέλεσμα οι μαθητές να καταφύγουν στη λύση των θρανίων ως «γέφυρα» για να γλιτώσουν.

Στον πρώτο όροφο του σχολείου ήταν βουλωμένες οι υδρορροές με τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ να στέλνει έγγραφα στους αρμόδιους φορείς τις προηγούμενες μέρες, για να καθαρίσουν τις υδρορροές χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποια κινητοποίηση.

 

Στο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται το 2ο Δημοτικό, το 1ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.

Το σχετικό βίντεο από το σχολείο και τον τρόπο που επιστράτευσαν οι μαθητές για να εγκαταλείψουν την αίθουσα, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Η εικόνα αυτή έρχεται την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε δηλώσεις ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», αλήθεια με τα παιδιά να κάνουν επικίνδυνες αποστολές πως ακριβώς προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή; 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έως το μεσημέρι είχαν γίνει 56 κλήσεις για επέμβαση σε σημεία όπου εντοπίζονται προβλήματα λόγων εισροής και συσσώρευσης υδάτων.

Οι κλίσεις αφορούν σε όλη την Αττική, αλλά τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται σε:

  • Κηφισιά
  • Περιστέρι
  • Μοσχάτο
  • Κάτω Πατήσια
  • Νέα Φιλαδέλφεια
  • Νέα Ιωνία.

pronews

Back to top button