breaking newsΔιεθνή

Γαλλία: Τεράστιες κινητοποιήσεις από τους αγρότες – Σκοτώθηκε μια κτηνοτρόφος με την κόρη της

Τον δρόμο της Γερμανίας φαίνεται να ακολουθεί η Γαλλία, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει τεράστιες κινητοποιήσεις από τους αγρότες με πολλούς να λένε ότι αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα θα φτάσουν και μέχρι το Παρίσι.

Ήδη η πόλη του Μπορντό, αλλά και άλλες περιοχές, έχουν γεμίσει με πολλά μπλόκα, με τους αγρότες να διαμαρτύρονται για τις αυστηρές νομοθεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, ενώ χθες το βράδυ συνέβη και ένα σοκαριστικό περιστατικό.

Οι διαμαρτυρίες, που ξεκινούν για δεύτερη εβδομάδα μετά τη διάχυση από τις γειτονικές χώρες, έρχονται καθώς η εκστρατεία για τις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντείνεται. Η αναταραχή είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση για τον νέο πρωθυπουργό Gabriel Attal.

«H κυβέρνηση έχει ξεχάσει πως υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτή τη δουλειά, υπάρχουν γυναίκες και άνδρες που πρέπει να βγάλουν τα προς το ζην, που θέλουν να γίνουν ξανά περήφανοι», είπε ο Luc Smessaert, ο οποίος βοήθησε στην οργάνωση του αποκλεισμού του αυτοκινητόδρομου Α16 κοντά στο Beauvais, βόρεια του Παρισίου.

Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για τον αγώνα της κατά του πληθωρισμού, πιέζοντας τον τομέα των τροφίμων να μειώσει τις τιμές των σούπερ μάρκετ. Όμως, καθώς οι γεωργικές διαμαρτυρίες εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη, μόλις οι παραγωγοί, οι προμηθευτές και οι έμποροι λιανικής ολοκληρώνουν τις ετήσιες συνομιλίες τους για τις τιμές, πολλοί αγρότες λένε ότι βρίσκονται στο αιχμηρό άκρο αυτής της πολιτικής.

«Δεν θα άρουμε τα οδοφράγματα όσο ο πρωθυπουργός δεν κάνει πολύ συγκεκριμένες ανακοινώσεις… Η ώρα της συζήτησης έχει τελειώσει, χρειάζεται δράση», δήλωσε ο Arnaud Gaillot, επικεφαλής του σωματείου Jeunes Agriculteurs (Young Farmers).

Ώρες μετά τη συνάντηση των αξιωματούχων του συνδικάτου με τον Attal το βράδυ της Δευτέρας, νέες συνοδείες τρακτέρ ξεκίνησαν τη νύχτα για να κλείσουν δρόμους σε όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για τις άδικες τιμές και τους φόρους, καθώς και για την υπερβολική πράσινη μεταρρύθμιση.

Σκοτώθηκε μια κτηνοτρόφος και η κόρη της

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο με το ζόρι με αποτέλεσμα να σκοτώσει επί τόπου μια κτηνοτρόφο, τραυματίζοντας επίσης την κόρη της η οποία μετά από κάποια ώρα έφυγε και αυτή απ’ τη ζωή.

Το συνδικάτο Νέοι Αγρότες (Jeunes Agriculteurs) τόνισε ότι το αμάξι είχε πρόθεση να σπάσει την κινητοποίηση.

Τα μπλόκα αυτή τη στιγμή συνεχίζονται και κανείς δεν ξέρει που μπορούν να φτάσουν, καθώς υπάρχει τεράστια οργή απ’ τους αγρότες στη Γαλλία.

PrimeNews.

Back to top button