Ελλάδα

Eστειλαν 8 Aστυvομικoυς, τραυματiες στο vοσoκομεiο…Και συνελnφθnσαν οι Aστυvομικοi επειδn πυρoβολnσαν για να σωθoυν ! ! !

Όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα οι αστυνομικοί της Ομάδας «ΔΙΑΣ» στο Πέραμα δεχόμενοι ανθρωποκτόνο επίθεση από όχημα κακοποιών που στόχο είχε να τους πολτοποιήσει, βάλουν κατά της απειλής….



Σήμερα είναι κρατούνται και είναι κατηγορούμενοι. Το όχημα ήταν κλεμμένο ενώ οι δράστες είναι σεσημασμένοι ληστές. 

Είναι ακόμη ένα τυπικό και σύνηθες περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο της ελληνικής καθημερινότητας. Ρομά να κλέβουν ή να ληστεύουν και οι αστυνομικοί να τους καταδιώκουν. Όμως αυτή τη φορά οι αστυνομικοί ενεργούν και βάλουν με πυρά. Και τώρα συνελήφθησα, είναι κρατούμενοι και κατηγορούμενοι αναμένοντας να οδηγηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη… Ελ΄λάς το μεγαλείο σου.

Το χειρότερο όμως όλων είναι πως όντας σε πραγματική αυτοάμυνα διότι υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να είχαν γίνει πολτός θα πρέπει να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες και να τεκμηριώσουν γιατί έβαλαν κατά του οχήματος ή να εξηγήσουν γιατί τελικά έβαλαν με στόχο να εξουδετερώσουν την απειλή και όχι να την ακινητοποιήσουν. Λες και μέσα σε δευτερόλεπτα μεταξύ ζωής και θανάτου υπάρχει ο χρόνος και η πολυτέλεια να αποφασίσεις όταν μπορεί να μην δεις ξανά την οικογένεια σου επειδή κάποιος αποφάσισε ακόμη ένα βράδυ να εγκληματήσει.

Στο συμβάν τραυματίζονται και επτά αστυνομικοί απόρροια της ανεξέλεγκτης πορείας του οχήματος που στόχο είχε να διαφύγει αφού έχει εγκλωβιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις. Είναι ηλίου φαεινότερο πως οι καταυλισμοί των τσιγγάνων αποτελούν νησίδες αδυσώπητης ανομίας. Πρωτοστατούν στις κλοπές, διαρρήξεις, ναρκωτικά, εκβιασμούς, απάτες, διακίνηση λαθραίων προϊόντων, πλέον και λαθρομεταναστών. Ενίοτε ανταγωνίζονται στα παραπάνω ποινικά αδικήματα με κακοποιούς ανατολικής και βαλκανικής προέλευσης.

Η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα τόσο στη Δυτική Αττική όσο και σε άλλα μέρη της χώρας είναι γνωστή. Εδώ και δεκαετίες με σαφείς ευθύνες του πολιτικού συστήματος, διαχρονικές και διακομματικές, υφίστανται μια άτυπη ασυλία.

Το 2017, ένα παιδί μόλις 11 χρονών πέφτει νεκρό από αδέσποτη βολίδα έπειτα από άσκοπους πυροβολισμούς στο Μενίδι. Τέσσερα χρόνια μετά ένοχος δεν έχει βρεθεί, δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί. Τέσσερα χρόνια μετά η κατάσταση παραμένει η ίδια και χειρότερη ελέω μιας δήθεν κοινωνικής πολιτικής. Μιας ηλίθιας και βλακώδους προσέγγισης που έχει αποτύχει. Μιας πολιτικής που ενθαρρύνει το έγκλημα, που κάνει τη κατάσταση περαιτέρω εκτός ελέγχου και τη διογκώνει.

Αντί η πολιτεία να θεσπίσει ένα ποινικό πλαίσιο αυστηρών και ιδιώνυμων ποινών ώστε να αποτρέπει τη δράση των εγκληματικών στοιχείων, αντί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας και έννομης τάξης, αντί να προβεί στην απαραίτητη τροποποίηση των κανόνων εμπλοκής ώστε οι αστυνομικοί να αισθάνονται πως όταν θα χρειαστεί να ενεργήσουν τα δέοντα δεν θα είναι κατηγορούμενοι, βλέπουμε πως υφίστανται η αδιανόητη ανοχή (που οδηγεί σε συνενοχή) και εγκληματικής αδράνειας και αμέλειας.

Ως εκ τούτων, το έγκλημα καλπάζει, οι ποινικοί αποθρασύνονται και οι αστυνομικοί φοβούνται και οδηγούνται στην υπηρεσιακή αδράνεια. Οι δικαστικοί μη έχοντας τα κατάλληλα νομοθετήματα χαϊδεύουν ποινικά τους κακοποιούς ενώ γνωρίζουν πως λόγω νομικών «παραθύρων» στα σωφρονιστικά καταστήματα οι κακοποιοί σύντομα θα αποφυλακιστούν και θα συνεχίσουν αμέριμνοι τη ποινική τους δράση.  

Υπουργοί δημόσιας τάξης όπως ο Νίκος Τόσκας θα δηλώνουν πως εάν τη νύχτα κακοποιοί εισέλθουν στο σπίτι σας, εσείς ως φιλήσυχοι πολίτες πρέπει να μην αντιδράσετε αλλά να συνεχίσετε τον ύπνο μας.  

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σημερινό συμβάν που επιβεβαιώνει την ανεξέλεγκτη δράση των κακοποιών και επιβεβαιώνει πως η πολιτεία στέλνει το μήνυμα στους αστυνομικούς της υπηρεσιακής αδράνειας.

Η ασυδοσία, γνώρισμα της ελληνικής πραγματικότητας με γεωμετρική πρόοδο θα διευρύνεται και θα διογκώνεται. Οι αστυνομικοί που δυστυχώς για τη πολιτεία θεωρούνται αναλώσιμοι είτε θα είναι υπηρεσιακά παροπλισμένοι είτε ανενεργοί είτε αδιάφοροι. Οι πολίτες παντελώς απροστάτευτοι και ανήμποροι να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες τους. Και όλα αυτά στο όνομα της κοινωνικής και ανθρωπιστικής πολιτικής προς συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Η ελληνική κοινωνία και η χώρα, θα είναι έρμαιο πάσης φύσεως και είδους ποινικών εγχώριας και ξένης προέλευσης. Μέχρι να θρηνήσουμε και τον «επόμενο Μάριο» από αδέσποτη σφαίρα ή κάποιον νεαρό αστυνομικό και τότε οι πολιτικοί να μιλούν με τις ξύλινες γλώσσες για πάταξη της εγκληματικότητας και εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας… Κοινωνία και πολιτεία σε παρακμή και κατάπτωση.


Παραθέτουμε και την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Ανακοίνωση σχετικά με όσα συνέβησαν στην καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Πέραμα, εξέδωσε, πριν από λίγο, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

 «Βραδινές ώρες της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου. 

Στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. 

Στο πλαίσιο αναζητήσεων το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα (λεωφορείο).

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς. 

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται. 

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Όπως προέκυψε το όχημα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρουσία αρμοδίου εισαγγελέα».

πηγη 

Back to top button