Ελλάδα

Διελυσαv το ΕΣY και τωpα δεν τoλμoυv vα αvoiξουν τα σxoλεiα…

ΑΡΧΙΣΕ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ….

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ …

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ….

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΛΗΤΕΣ….

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ! ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ….

Το έγκλημα της απαξίωσης, της υποβάθμισης και τις διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), το οποίο αντί να ενισχυθεί και να βελτιωθεί με αφορμή την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 35.000 ανθρώπους στη χώρα μας, όχι απλά μένει ατιμώρητο, αλλά συνεχίζει να πληγώνει την Ελλάδα και να εκθέτει όσους στήριξαν τον αυταρχισμό και όχι την υποστήριξη του ΕΣΥ.

Έτσι τώρα, με αφορμή την έξαρση που παρατηρείται στις ιογενείς λοιμώξεις, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις φαρμάκων, φτάσαμε πάλι στο σημείο να ακούμε επιστήμονες να ζητούν τη λήψη νέων μέτρων που αφορούν τα παιδιά!

Ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, αλλά να δοθεί παράταση μιας εβδομάδας, καθώς ανησυχεί για τις επιπτώσεις των λοιμώξεων αυτών στα παιδιά και τα νοσοκομεία δεν έχουν κλίνες ΜΕΘ!

Ναι, αυτές τις κλίνες που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διατυμπανίζει ότι αύξησε…

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ.Καπραβέλος είπε ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορύφωση της έξαρσης των ιογενών λοιμώξεων και πως πρέπει να προστατευτεί ο παιδικός πληθυσμός:

«Οι ιογενείς λοιμώξεις και η τρομακτική έξαρση που δεν έχε φτάσει στην κορύφωσή της στην Ελλάδα, με ανησυχούν περισσότερο, για τις επιπτώσεις που έχουν στα παιδιά. Αντί να παίρνουμε τέτοια μέτρα, ας σκεφτούμε λίγο ακόμα και για παράταση των διακοπών των παιδιών, να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα. Ας το σκεφτεί η Επιτροπή, υπάρχει μία έξαρση των ιογενών λοιμώξεων και το κυριότερο και επικίνδυνο, δεν έχουμε κλίνες εντατικής. Η Αγγλία το πέρασε αυτό στις αρχές του Δεκεμβρίου, όταν αναβλήθηκαν σχεδόν όλα τα χειρουργεία καρδιάς διότι τα κρεβάτια εντατικής των παιδιών είχαν καλυφθεί με ιογενείς λοιμώξεις και βρογχιολίτιδες. Βλέπουμε περιστατικά τέτοια που δυστυχώς θα απασχολήσουν αυτή τη στιγμή την Ελλάδα και δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Όλη η βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί στην Αθήνα. Αν δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση, προτιμότερο είναι να σκεφτούμε τον παιδικό πληθυσμό, να τον προστατέψουμε. Να το σκεφτεί η Επιτροπή να παραταθούν οι διακοπές για μία εβδομάδα, είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να το δει η Πολιτεία σε σχέση με τη νοσηρότητα που προκαλεί η έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων».

Η επικινδυνότητα σύμφωνα με τον κ.Καπραβέλο έγκειται στο γεγονός ότι έχει πέσει η ανοσία του πληθυσμού, κάτι που ως αναφορά μόνο υποκριτικό μπορεί να χαρακτηριστεί, μιας και πολλοί επιστήμονες ήταν φανατικά υπέρ της πλήρους απομόνωσης και του εγκλεισμού όλο το προηγούμενο διάστημα της κρίσης με τον κορωνοϊό. Και έρχονται τώρα και λένε ότι για την έξαρση φταίει η πεσμένη ανοσία. Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις…

«Υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα κατά τους χειμερινούς μήνες και επειδή η ανοσία μας έχει πέσει (σ.σ. λόγω της διετούς «αποστείρωσης» που αποφασίστηκε και με προτροπές των επιστημόνων…), το είχαμε προβλέψει και όλος ο πλανήτης είχε πει ότι το κύμα το χειμωνιάτικο θα είναι διαφορετικό με την τρομακτική έξαρση των ιογενών λοιμώξεων με επίπτωση στα παιδιά και στις μεγάλες ηλικίες …  Δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση ακόμα στην Ελλάδα, αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα και όχι η Κίνα …  Δεν απασχολεί αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία μας ο Covid, αλλά οι ιογενείς λοιμώξεις. Θα μας ταλαιπωρήσουν, αλλά δεν δικαιολογώ κανέναν πανικό και καμία ανησυχία», είπε ακόμα ο Νίκος Καπραβέλος.

Σε ότι αφορά την κατάσταση στην Κίνα, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» επεσήμανε ότι τα όσα συμβαίνουν είναι αναμενόμενα, πως η χώρα θα πληρώσει βαρύ τίμημα, ενώ η ανησυχία των επιστημόνων είναι μήπως η Κίνα αποτελέσει το εκκολαπτήριο νέων στελεχών που μπορούν «να καταστρέψουν την ανθρωπότητα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Φοβόμαστε μήπως αυτή η τρομακτική διασπορά προκαλέσει την εμφάνιση νέων στελεχών που θα μας δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα. Εκεί θέλει επιτήρηση γονιδιακή. Δεν πρέπει να μας ανησυχούν αυτά που βλέπουμε, είναι 1,5 δισεκατομμύρια στην Κίνα, θα πληρώσει ένα βαρύ τίμημα, έχει και τον πιο γερασμένο πληθυσμό σε όλον τον πλανήτη, άρα οι εικόνες αυτές που βλέπετε είναι αναμενόμενες …  Μπορεί ξανά η Κίνα να αποτελέσει το εκκολαπτήριο νέων στελεχών που μπορούν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα. Καλά κάνουμε και παίρνουμε προληπτικά μέτρα, αλλά δεν πρέπει να ανησυχήσουν τον κόσμο και δεν πρέπει να αδειάσουν τα ράφια των φαρμακείων».


πηγη

Back to top button