breaking newsΕλλάδα

ΩΧ…!! Έλληνες και Κινέζοι δεσμεύονται να ενισχύσουν τη συνεργασία των χωρών

 

Κινέζοι και Έλληνες αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν για περαιτέρω διμερή συνεργασία προς όφελος και των δύο λαών στο μέλλον κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Επισκεπτόμενη αντιπροσωπεία από την επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας είχε τη Δευτέρα συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας που ήταν αφιερωμένη στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng υπενθύμισε στους συμμετέχοντες την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πεκίνο στις 2-3 Νοεμβρίου, όπου τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών κατά τη συνάντησή του με τους Κινέζους ηγέτες.

Ο πρέσβης, που συνόδευε τον Μητσοτάκη στην Κίνα, περιέγραψε την Ελλάδα και την Κίνα ως δύο αρχαίους πολιτισμούς στα δύο άκρα του σύγχρονου Δρόμου του Μεταξιού.

Ο Zhu Xiaoyi, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Δημοτικής Λαϊκής Κυβέρνησης του Guangzhou, κάλεσε τους Έλληνες οικοδεσπότες να επισκεφθούν το Guangzhou το 2025 με την ευκαιρία των 15ων Εθνικών Αγώνων της Κίνας, των 9ων Εθνικών Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων και των 12ων Εθνικών Αγώνων για Άτομα με Αναπηρία, που θα συνδιοργανωθεί στο Γκουανγκντόνγκ, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

«Θα χαρούμε πολύ να υποδεχτούμε επιχειρηματίες και πολιτικούς εκπροσώπους από το Γκουανγκντόνγκ και να οργανώσουμε περισσότερα συνέδρια για να φέρουμε κοντά Κινέζους και Έλληνες επιχειρηματίες για να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα», είπε ο Φώτης Προβατάς, πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων και επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

«Τα επόμενα χρόνια, προσβλέπω στη συνεχή εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ελλάδας στους τομείς του πολιτισμού, του εμπορίου, του τουρισμού και άλλων τομέων, προκειμένου να αποφέρουμε περισσότερα οφέλη στους δύο λαούς», δήλωσε η Αφροδίτη Μπλέτα, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Γυναικών και πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της πολιτιστικής περιοδείας της Δευτέρας στο Guangdong, Έλληνες και Κινέζοι μουσικοί ερμήνευσαν τραγούδια σε παραδοσιακά όργανα και οι ντόπιοι καλεσμένοι απόλαυσαν την κινεζική τέχνη και γαστρονομία καθώς και μια έκθεση κινεζικών κινουμένων σχεδίων και γεύτηκαν εδέσματα. ■

Μουσικοί κατά τη διάρκεια πολιτιστικής περιοδείας του Γκουανγκντόνγκ στην Αθήνα, Ελλάδα, 20 Νοεμβρίου 2023.

PrimeNews.

Back to top button