breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Σοκαριστικά στοιχεία από τα αμερικανικά πανεπιστήμια: Το 45% δηλώνει ΛOAΤΚΙ+

Νέα στοιχεία έρευνας από τη φοιτητική εφημερίδα του Πανεπιστημίου Brown παρέχουν περαιτέρω στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αύξηση της αναγνώρισης των ΛΟΑΤ οφείλεται σε κοινωνικές πιέσεις.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ 2010 και 2023, ο προσδιορισμός ως LGBTQ+ έχει σχεδόν τριπλασιαστεί μεταξύ των φοιτητών του Brown (από 14% το 2010 που δήλωναν ότι δεν είναι ετεροφυλόφιλοι σε 38% τώρα).

Η δημοσκόπηση της Herald για την άνοιξη του 2023 διαπίστωσε ότι το 38% των φοιτητών δεν προσδιορίζονται ως ετεροφυλόφιλοι – πάνω από πέντε φορές το εθνικό ποσοστό ,” ανέφερε η Brown Daily Herald. “Κατά την τελευταία δεκαετία, ο προσδιορισμός LGBTQ+ έχει αυξηθεί σε όλη τη χώρα, με ιδιαίτερα έντονη αύξηση στο Brown”.

Άλλοι σεξουαλικοί προσανατολισμοί έχουν σημειώσει μαζική αύξηση. “Από το φθινόπωρο του 2010, ο LGBTQ+ πληθυσμός του Brown έχει επεκταθεί σημαντικά. Ο γκέι ή λεσβιακός πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά 26% και το ποσοστό των φοιτητών που αυτοπροσδιορίζονται ως αμφιφυλόφιλοι έχει αυξηθεί κατά 232%”, ανέφερε η φοιτητική εφημερίδα. “Οι φοιτητές που προσδιορίζονται ως άλλοι σεξουαλικοί προσανατολισμοί εντός της LGBTQ+ κοινότητας έχουν αυξηθεί κατά 793%”.

Η ιδέα της αναγνώρισης των ΛΟΑΤ ως κοινωνικής μετάδοσης είναι μια ιδέα που συνεχίζει να προκαλεί επικρίσεις μεταξύ των ακαδημαϊκών. Για παράδειγμα, ο επικεφαλής ενός ακαδημαϊκού περιοδικού που δημοσίευσε μια εργασία που υποστήριζε τη θεωρία της Δυσφορίας Φύλου Ταχείας Έναρξης αντιμετώπισε μια προσπάθεια ανάκλησης, μαζί με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Northwestern που έγραψε την εργασία.

Συμπτωματικά, η Δρ Lisa Littman, η οποία έκανε γνωστή την ιδέα της Δυσμορφίας Φύλου Ταχείας Έναρξης, δίδασκε κάποτε στο Πανεπιστήμιο Brown, προτού αναγκαστεί να αποχωρήσει λόγω της διαμάχης.

Η Dr. Littman υποστήριξε ότι ορισμένα κορίτσια που ταυτοποιήθηκαν ως τρανσέξουαλ το έκαναν λόγω της πίεσης των συνομηλίκων τους από τον κοινωνικό τους κύκλο. Το 38% της ταύτισης συμβαδίζει με την έρευνα του Κέντρου για τη Μελέτη της Κομματικοποίησης και της Ιδεολογίας, το οποίο διαπίστωσε παρόμοια επίπεδα μεταξύ των ελίτ κολεγίων. Ο ερευνητής του εν λόγω προγράμματος, Eric Kaufmann, σημείωσε σε σχόλια στο College Fix ότι η έρευνά του διαπίστωσε ότι η σεξουαλική συμπεριφορά δεν συμβαδίζει με την ταύτιση.

Με άλλα λόγια, η αμφιφυλοφιλική ταύτιση ξεπερνά την αμφιφυλοφιλική σεξουαλική δραστηριότητα.

“Αν αυτό είχε να κάνει με το ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ότι μπορούν να εκδηλωθούν, τότε θα έπρεπε να είχαμε δει αυτές τις δύο τάσεις να αυξάνονται μαζί”, δήλωσε στο College Fix. “Αυτό που διαπιστώνουμε, αντίθετα, είναι ότι η ταυτότητα αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα από τη συμπεριφορά, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι με περιστασιακά και όχι συνεχή αισθήματα έλξης προς το αντίθετο φύλο ταυτίζονται όλο και περισσότερο ως ΛΟΑΤ”.

Το να αποκαλεί κανείς ότι δεν είναι ετεροφυλόφιλος είναι της μόδας και κερδίζει κοινωνικά εύσημα. Αλλά η ιδέα ότι η κοινωνική πίεση παίζει ρόλο στην ταυτοποίηση των ΛΟΑΤ είναι αμφιλεγόμενη μόνο και μόνο επειδή η ομάδα είναι μια ιερή αγελάδα. Ωστόσο, η ιδέα ότι η πίεση των συνομηλίκων παίζει ρόλο στις συμπεριφορές και τον τρόπο ζωής μας αναγνωρίζεται σε άλλους λιγότερο αμφιλεγόμενους τομείς. Προκύπτει, λοιπόν, ότι αν οι έφηβοι μπορούν να πιέζουν ο ένας τον άλλον να συμμετάσχουν σε κάποιες ενέργειες, μπορούν να τους ενθαρρύνουν να ταυτοποιηθούν και ως ΛΟΑΤ.

Για παράδειγμα, η Αμερικανική Πνευμονολογική Εταιρεία αναφέρει ότι το μάρκετινγκ, η πίεση από τους φίλους και το να βλέπουν τους γονείς τους να καπνίζουν τσιγάρα μπορεί να συμβάλλουν σε υψηλότερα ποσοστά καπνίσματος. Οι “σχέσεις μεταξύ συνομηλίκων” συνδέονται επίσης με την κατάχρηση αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών . Από τη θετική πλευρά, οι ομάδες υποστήριξης ομοτίμων μπορεί να είναι χρήσιμες στην απώλεια βάρους και στην αποπληρωμή του χρέους .

Η κοινωνική πίεση ενθαρρύνει τουλάχιστον ορισμένους ανθρώπους να αυτοπροσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι ή τρανσέξουαλ και η έρευνα του Πανεπιστημίου Brown αποτελεί περαιτέρω απόδειξη αυτής της θεωρίας.

primenews

Back to top button