breaking newsΕλλάδα

Tρίτο πυρηνικό σταθμό στη Θράκη και δεύτερο πλοίο για γεωτρήσεις στα σχέδια Ερντογάν

Την κατασκευή τρίτου πυρηνικού σταθμού στη Θράκη σχεδιάζει η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης των πρώτων 100 ημερών του που παρουσίασε ο ίδιος ο «σουλτάνος» το απόγευμα της Παρασκευής.

Επιπλέον, ο Ερντογάν, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να στείλει και δεύτερο πλοίο με γεωτρύπανο για έρευνα και γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβάνοντας τη συγκεκριμένη ενέργεια ανάμεσα στις προτεραιότητές του για τις πρώτες 100 ημέρες της επανεκλογής του στον προεδρικό θώκο.

Πάνω από 1.000 έργα θα ολοκληρωθούν κατά τις πρώτες 100 μέρες ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας και πρόσθεσε πως στο πρόγραμμα περιέλαβαν 400 από αυτά που θεωρούν ότι είναι σημαντικά και έχουν προτεραιότητα.

Τόνισε, μάλιστα, πως 48 από τα 400 έργα είναι προγράμματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία.

«Ότι και αν γίνει δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις από τα προγράμματα αμυντικής βιομηχανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι πολύτιμη κάθε εργασία που θα συμβάλει στην αυτάρκεια μας σε αυτήν την περίοδο που η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με απειλές και πιέσεις σε κάθε πεδίο», πρόσθεσε και έκανε λόγο για οικονομικό πόλεμο, τον οποίο η χώρα του θα κερδίσει.

Ο Ερντογάν είπε ότι οι εργασίες μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας και σχεδιασμού που αφορούν τη Διώρυγα της Κωσνταντινούπολης θα ολοκληρωθούν.

«Αφού υπάρχει μια διώρυγα του Σουέζ, του Παναμά, γιατί να μην υπάρχει μια διώρυγα της Κωνσταντινούπολης;», διερωτήθηκε.

Όσον αφορά στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε πως θα είναι πλήρως λειτουργικό στις 29 Οκτωβρίου.

Back to top button