NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Κένυα: Μυστηριώδης ασθένεια παρέλυσε 95 μαθήτριες – Έτρεμαν και είχαν σπασμούς

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κένυα μετά τη «μυστηριώδη» παράλυση που εμφάνισαν 95 μαθήτριες ενός σχολείου θηλέων.

Κάποιες μαθήτριες είναι δεμένες σε κρεβάτι και έχουν σπασμούς.

Το τι προκαλεί αυτή την «ασθένεια» παραμένει μυστήριο αλλά αξιωματούχοι υγείας της χώρας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες αν πρόκειται για μολυσματική ασθένεια.

Δείγματα αίματος και ούρων των μαθητριών έχουν σταλεί σε εργαστήρια και αναμένονται τα αποτελέσματα για το τι μπορεί να προκάλεσε την παράλυση.

«Μήπως προσποιούνται;»

Σύμφωνα με την Daily Mail, κάποιοι ειδικοί αμφισβητούν ότι οι μαθήτριες αρρώστησαν και λένε ότι οι μαθήτριες προσποιούνται για να αποφύγουν τις εξετάσεις που είναι σε μερικές εβδομάδες.

Η Susan Nakhumicha, η υπουργός Υγείας της χώρας, δήλωσε ότι δεν εντοπίστηκαν παθογόνοι μικροοργανισμοί στις μαθήτριες.

Άλλοι ειδικοί δήλωσαν στο BBC ότι ίσως πρόκειται για «μαζική υστερία» των μαθητριών, έπειτα από αναφορές ότι τα κορίτσια πέταξαν πέτρες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους που πήγαν στο σχολείο τους για να διαπιστώσουν τι συνέβαινε.

Ο Jared Obiero, διευθυντής εκπαίδευσης της περιφέρειας, δήλωσε στην Daily Nation ότι ορισμένοι από τους μαθητές μπορεί να είναι άρρωστοι, αλλά η πλειονότητα θα μπορούσε να «προσποιείται ότι ασθένησε».

Κάποιοι γονείς θέλησαν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο αλλά ο διευθυντής απηύθυνε σύσταση να μην το κάνουν γιατί «θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο αν πρόκειται για μολυσματική ασθένεια».

Όπως αναφέρει η Sun, κάποιοι διαπίστωσαν ότι τα συμπτώματα που εμφάνισαν οι μαθήτριες, μοιάζουν με εκείνα του συνδρόμου Guillain-Barré (GBS) που πειράζει τα νεύρα και προκαλεί παράλυση στα χέρια, τα πόδια, το πρόσωπο.

The post Κένυα: Μυστηριώδης ασθένεια παρέλυσε 95 μαθήτριες – Έτρεμαν και είχαν σπασμούς first appeared on PrimeNews.

Back to top button