breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Kορωνοϊός: Ελπιδοφόρα τα μηνύματα από τους αριθμούς σε Νότια Κορέα και Κίνα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντοπίστηκαν λιγότερα από πενήντα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό το τελευταίο εικοσιτετράωρο, για πρώτη φορά αφότου καταγραφόταν η κορύφωση της εξάπλωσης την 29η Φεβρουαρίου στη χώρα, καθώς στη μεγαλύτερη εστία στην Ασία εκτός της ηπειρωτικής Κίνας η πτωτική τροχιά της καμπύλης της πανδημίας συνεχίζεται.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανέφεραν ότι καταγράφηκαν 47 νέα κρούσματα, αριθμός σημαντικά μειωμένος από τα 81 που εντοπίζονταν μία ημέρα νωρίτερα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται πλέον σε 10.284.

Ο αριθμός των νεκρών που θρηνεί η χώρα εξαιτίας της πανδημίας αυξήθηκε κατά τρεις στους 186, ενώ στον αντίποδα 135 άνθρωποι ανέρρωσαν, με το σύνολο των ασθενών που έχουν ιαθεί να φθάνει τους 6.598.

Η Νότια Κορέα θεωρείται πως έχει καταφέρει να θέσει την πανδημία υπό έλεγχο, τουλάχιστον προς το παρόν, με τα νέα κρούσματα να μην ξεπερνούν τα 100 εδώ και κάποιο καιρό. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά από τα τέλη του Φεβρουαρίου που ο ημερήσιος ρυθμός εξάπλωσης περιορίζεται σε κάτω από 50 κρούσματα στη χώρα.

Μολαταύτα, οι μικρότερες εστίες που καταγράφονται, σε εκκλησίες, σε νοσοκομεία, σε γηροκομεία, καθώς και η αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών που φθάνουν στη χώρα μολυσμένοι από τον κορονοϊό, ώθησαν την κυβέρνηση του προέδρου Μουν Τζε-ιν να παρατείνει κατά δύο εβδομάδες την οδηγία της για τη λεγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση, η ισχύς της οποίας θεωρητικά θα εξέπνεε σήμερα.

Ένας θάνατος, 39 νέα κρούσματα μόλυνσης στην Κίνα

Μόλις ένας θάνατος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκε στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, η οποία έκανε λόγο για 39 νέα κρούσματα μόλυνσης, όλα πλην ενός «εισαγόμενα», αριθμό αρκετά αυξημένο σε σύγκριση με αυτόν που καταγραφόταν μία ημέρα νωρίτερα (30).

Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας έκανε ακόμη λόγο για 78 νέα κρούσματα ασυμπτωματικών ασθενών, αριθμό επίσης σημαντικά αυξημένο από τα 47 της προηγουμένης.

Με τα 38 νέα «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά την ορολογία που χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές, το σύνολο των ανθρώπων που έφθασαν στην κινεζική επικράτεια έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό ανήλθε σε 951 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Από αυτό το υποσύνολο των κρουσμάτων, 258 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο αφού ιάθηκαν, 693 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 22 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Κανένα από τα «εισαγόμενα» κρούσματα δεν έχει αποδειχθεί θανατηφόρο.

Βάσει των νεότερων στοιχείων του κινεζικού υπουργείου Υγείας, τα θύματα της πανδημίας στην ηπειρωτική Κίνα φθάνουν τα 3.331, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης ανέρχεται σε 81.708.

Ο τομέας της παραγωγής και της εμπορικής προώθησης αυτοκινήτων επιστρέφει σταθερά στην κανονικότητα 

Ο τομέας της παραγωγής αυτοκινήτων στην Κίνα ανακτά σταθερά στην κανονική λειτουργία του, αλλά και ενεργοποιεί την εμπορική προώθηση αυτοκινήτων, μετά το πλήγμα που δέχθηκε από το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού, όπως δείχνουν τα βιομηχανικά στοιχεία.

Μεταξύ των 8.721 καταστημάτων του κλάδου που έλαβαν μέρος σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρη την Κίνα, ποσοστό 98,8% από αυτά λειτουργούσαν κανονικά μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με την αρμόδια επαγγελματική ένωση (CADA).

sigmalive
Back to top button