breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Ελλάδα «στο γύψο» λόγω μιας μετάλλαξης με μηδενική θνητότητα: Θα «κλειδώνουν» τους πολίτες και για το συνάχι;

Τρόμος και πανικός έχει προκληθεί στην κυβέρνηση μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, η οποία -σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό Τύπο- οφείλεται κυρίως στην μεταδοτικότητα της μετάλλαξη Δέλτα και στους νέους. 

Έτσι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η κυβέρνηση αναμένεται να επαναφέρει εν μέσω καύσωνα την υποχρεωτική μασκοφορία στους εξωτερικούς χώρους, ενώ ήδη έχει ανακοινώσει μέτρα για την εστίαση. Επιπλέον στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα όπως η επαναφορά της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους (μόνο με PCR ή rapid test) και φυσικά τα τοπικά lockdown. Μάλιστα η κυβέρνηση αναμένεται να κάνει άβατο για τους μη εμβολιασμένους

Ας θεωρήσουμε πως τότε η κυβέρνηση βρισκόταν αντιμέτωπη με κάτι πρωτόγνωρο τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, καθώς μετά από έναν και πλέον χρόνο γνωρίζουμε τον ιό. Μάλιστα η μετάλλαξη Δέλτα που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως την πλέον θανατηφόρα έχει θνητότητα 0,12%, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης από τα 92.029 κρούσματα κατέληξαν μόλις 117 άνθρωποι. 

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι αναφερόμαστε σε μηδενική επί της ουσίας θνητότητα.

Ας δούμε όμως όλα τα στοιχεία.

Η Βρετανία θα αντιμετωπίζει σαν γρίπη τον Covid-19

Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε έντονα από την μετάλλαξη Δέλτα, η πρώτη της αντίδραση ήταν να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα καθώς αν και είχε εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τα κρούσματα αυξάνονταν συνεχώς. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν συνοδεύτηκε με αύξηση κρουσμάτων.

Έτσι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως η νόσος Covid-19 θα αντιμετωπίζεται πλέον ως απλή γρίπη.

Η επιδημιολογική εικόνα της Βρετανίας: 

Τα διαγράμματα επιβεβαιώνουν πως οι θάνατοι ήταν μηδενική, παρόλο που τα κρούσματα αυξήθηκαν αρκετά.

Εμβολιασμοί και ηλικία 

Πράγματι η Βρετανία έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, κάτι που θα μπορούσε να θεωρήσει κάποιος πως ο λόγος που δεν αυξήθηκαν τα κρούσματα είναι οι εμβολιασμοί. Εν μέρει ίσως και να ισχύει.

Παρόλα αυτά το βέβαιο είναι πως και στους μη εμβολιασμένους η θνητότητα είναι ελάχιστη, μάλιστα είναι μικρότερη απ’ αυτή που υπάρχει στους εμβολιασμένους. Στους ανεμβολίαστους είναι 0,08% (44 νεκροί στα 53.822 κρούσματα), ενώ στους πλήρως εμβολιασμένους 0,69% (50 νεκροί στα 7.235 κρούσματα). Φυσικά θα πρέπει να τονιστεί πως η διαφορά αυτή οφείλεται και στη διαφορά σε ηλικία, καθώς οι περισσότεροι ανεμβολίστοι είναι νέοι σε ηλικία. 

Αλλά και πάλι βλέπουμε πως η θνητότητα στους ανεμβολίαστους (νέους κυρίως) είναι ελάχιστη, μόλις 0,08%.

Τι ισχύει όμως στην Ελλάδα; 

Όπως είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο μέσος όρος κρουσμάτων στην Ελλάδα έχει πέσει στα 27 έτη, κάτι που παρουσιάστηκε ως κάτι κακό, όμως όπως βλέπουμε και γνωρίζουμε οι νέοι κινδυνεύουν ελάχιστα από τον ιό. Συγκεκριμένα στην Βρετανία η θνητότητα στους κάτω 50 ετών (από την μετάλλαξη Δέλτα) είναι 0,009%.

Παράλληλα και η Μίνα Γκάγκα είπε σήμερα πως δεν έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό οι διασωληνώσεις και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο, παρά την αύξηση των κρουσμάτων. 

Άρα γιατί συνεχίζουμε την «κρουσματολογία»;

«Αν κάποιος νομίζει πως θα εξαφανιστεί ο ιός, νομίζω ότι πολύ απλά αρνείται να αποδεχθεί την πραγματικότητα ότι ο ιός αναμένεται να γίνει ενδημικός», είπε ο Κ.Φαρσαλινός στο pronews.gr και πλέον αρκετοί είναι αυτοί που το παραδέχονται.

Άρα γιατί η τρομοκρατία; 

Όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν οι νέοι κινδυνεύουν λίγο ή καθόλου από τον κορωοϊό – και ακόμα λιγότερο από την μετάλλαξη Δέλτα. Αυτοί που συνεχίζουν να έχουν κίνδυνο είναι οι ηλικιωμένοι, οπότε η κυβέρνηση θα έπρεπε αντί να επιβάλει δικτατορικά μέτρα για να πιέσει τους νέους να εμβολιστούν να βρει έναν τρόπο να πείσει τους ηλικιωμένους που κινδυνεύουν να κάνουν το εμβόλιο. Και σίγουρα αυτός δεν είναι απαγορεύοντας τους την είσοδο στο κλαμπ. 

Εν κατακλείδι ο κορωνοϊός δείχνει να χάνει την «φονικότητα» του, κάτι που είναι λογικό και αναμενόμενο, μεταλλάξεις θα υπάρχουν πάντα, καθώς οι κορωνοϊοί μεταλλάσσονται και τέλος πλέον ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει είτε νοσήσει, είτε έχει εμβολιαστεί, άρα έχει κάποια ανοσία. Πλέον οι πιθανότητες να νοσήσει κάποιος σοβαρά (αν λειτουργούν τα εμβόλια) είναι ελάχιστες, τα υπόλοιπα είναι ωμή τρομοκρατία. 

Καλό θα είναι να το καταλάβει αυτό η κυβέρνηση γιατί αλλιώς θα κλείνει τη χώρα και για το απλό συνάχι. 

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία για την μετάλλαξη Δέλτα: 

Υ.Γ. Προφανώς κανείς δεν κατηγορεί την κάθε κυβέρνηση που θέλει να πάρει μέτρα είτε για την μετάλλαξη Δέλτα, είτε για οποιαδήποτε μετάλλαξη, παρόλα αυτά θα πρέπει να υπάρχει μια λογική στα μέτρα και στις απόψεις που ακούγονται, κυρίως όταν αυτές είναι από επίσημα χείλη.

Υ.Γ 2. Πρέπει να τονιστεί πως το Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδιο με αυτό της Βρετανίας, οπότε θεωρητικά τα νούμερα που βλέπουμε στην Βρετανία θα είναι πιο «τσιμπημένα» στην Ελλάδα.
pronews.

Back to top button