breaking newsΔιεθνή

Καvτiρoφ: Το Kiεβo δεv εivαι σε θέσn να υπαγoρεύσει oρoυς ! Oι δυvάμεις τnς Pωσiας θα πάρoυv καi το Kiεβo…

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Τσετσενικής Δημοκρατίας, Ραμζάν Καντίροφ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι ζήτησε «γελοίες» συνθήκες για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ρωσία. Το Κίεβο δεν είναι σε θέση να «υπαγορεύσει όρους», εξήγησε ο Καντίροφ, παρουσιάζοντας τους δικούς του όρους στο Telegram.

Αυτοί περιλαμβάνουν τα ακόλουθα σημεία:

«Αναγνώριση του Λουγκάνσκ, του Ντονέτσκ, του Ζαπορίζιε, της Χερσώνας, της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης ως ρωσικών εδαφών·

έκδοση όλων των φασιστών εγκληματιών και σαϊτάνων που ευθύνονται για τις θηριωδίες κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού, επίσημη δίκη τους και περιορισμός της ελευθερίας τους».

Ο Καντίροφ σημείωσε ότι όταν εκπληρωθούν αυτές οι προϋποθέσεις, η σύγκρουση θα τερματιστεί. Ο πολιτικός τους χαρακτήρισε «πολύ πιο ρεαλιστικούς» από τους όρους που πρότεινε ο Ζελένσκι για τις διαπραγματεύσεις. Ο Καντίροφ είπε επίσης ότι δεν είχε σκοπό να ζήσει με τον «σατανισμό ακριβώς κάτω από την μύτη του».

Περαιτέρω, ο επικεφαλής της ρωσικής συνιστώσας δημοκρατίας προειδοποίησε ότι «αν συμβεί ξαφνικά το αδύνατο και τελειώσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση χωρίς να πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις», τότε οι εθελοντές Τσετσένοι, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Καντίροφ, «θα χτυπούσαν τους φασίστες και τους σαϊτάνες της Μπαντέρα για κάθε ρίξε αίμα που έχυσαν».

Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι παρουσίασε τους όρους του στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία στις 15 Νοεμβρίου.

Η «φόρμουλα ειρήνης» του Ζελένσκι περιλαμβάνει δέκα σημεία:

ραδιενέργεια και πυρηνική ασφάλεια, επισιτιστική ασφάλεια, ενεργειακή ασφάλεια, απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και απελαθέντων, εφαρμογή του Χάρτη του ΟΗΕ και αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και της παγκόσμιας τάξης, αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων και τέλος των εχθροπραξιών, επιστροφή της Δικαιοσύνης, καταπολέμηση της οικοκτονίας, αποτροπή κλιμάκωσης και καθορισμός του τέλους της σύγκρουσης.

 

πηγη

Back to top button