breaking newsΔιεθνή

Η Ρωσία απειλεί με σκληρά αντίποινα για τις επιθέσεις σε Μόσχα και Κριμαία

 

Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να προβεί σε “σκληρά αντίποινα” μετά τις σημερινές (24/7) επιθέσεις με drones με στόχο τη Μόσχα και τη χερσόνησο της Κριμαίας, επιθέσεις που η Ρωσία απέδωσε στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ρωσικό ΥΠΕΞ.

“Κρίνουμε αυτά τα συμβάντα ως μια νέα καταφυγή σε τρομοκρατικές μεθόδους από τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες της Ουκρανίας για να εκφοβίσουν τον άμαχο πληθυσμό. Η βούληση της Δύσης να δει μια επιδείνωση της κατάστασης βρίσκεται πίσω από τις θρασύδειλες πράξεις Ουκρανών νεοναζί”, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ παράλληλα το ρωσικό ΥΠΕΞ, υποσχόμενο να “βρει και να τιμωρήσει” όλους τους ενόχους.

Αυτές οι επιθέσεις δεν είχαν νόημα από στρατιωτική άποψη. Καταδικάζουμε αυτό το νέο έγκλημα του καθεστώτος του Κιέβου και καλούμε τους διεθνείς οργανισμούς να το αξιολογήσουν αναλόγως”.

Οι Ρώσοι διαλύουν Οδησσό – Η Ουκρανική αντεπίθεση έως τέλη Αυγούστου

Μια νέα απόπειρα επίθεσης με δύο drones κατά της Μόσχας απέτυχε, τα δύο Ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν από δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου, πέφτοντας σε στέγες σπιτιών προκαλώντας ζημιές χωρίς θύματα…

Ταυτόχρονα οι Ουκρανοί πάλι ανεπιτυχώς επιχείρησαν να χτυπήσουν με 17 drones την Κριμαία… ωστόσο ένα χτύπησε αποθήκη πυρομαχικών… προκαλώντας ζημιές.

Οι ρωσικές αρχές απέκλεισαν την Γέφυρα Κέρτς της Κριμαίας για προληπτικούς λόγους…

Ενώ η Ουκρανία επιλέγει τρομοκρατικά χτυπήματα κατά αμάχων για να καλύψει την αποτυχία στην αντεπίθεση της… η Ρωσία συνεχίζει να χτυπάει στρατιωτικές υποδομές στην Οδησσό και στο Sumy…

Το λιμάνι Izmail που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Οδησσού στα σύνορα με την Μολδαβία υπέστη μεγάλες καταστραφές…

Τα λιμάνια της Οδησσού έχουν καταστραφεί, ενώ και μονάδες κατασκευής drones έχουν διαλυθεί από τα ρωσικά χτυπήματα…

Εν τω μεταξύ, ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι η Ουκρανική αντεπίθεση… θα διαρκέσει έως τα τέλη Αυγούστου 2023… και στην συνέχεια… θα υποχωρήσει…

Οι Ουκρανοί στρατιώτες πάντως παραδίδονται κατά δεκάδες ίσως είναι ο μόνος τρόπος να διασωθούν… και να αποφύγουν τον βέβαιο θάνατο.

Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι οι μισθοφόροι σκοτώνονται κατά εκατοντάδες…από βλακεία…

Απέτυχε η νέα απόπειρα επίθεσης ουκρανικών UAV στην Μόσχα

Η Ουκρανία προσπάθησε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση σε εγκαταστάσεις στη Μόσχα με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, και τα δύο κατεστάλησαν από μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου, δεν υπήρξαν θύματα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Το πρωί της 24ης Ιουλίου, μια απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε θέσεις στην πόλη της Μόσχας απέτυχε.

Από την απόπειρα επίθεσης δεν υπήρξαν θύματα.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μόσχας τόνισε ότι περίπου στις 4 τα ξημερώματα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχείρησαν να επιτεθούν σε κτήρια στην Μόσχα.

Ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Komsomolsky Prospekt και στο Likhachev Prospekt.

Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να εξαπολύσει επίθεση με drone στη Μόσχα.

Στις 4 Ιουλίου, πέντε drones καταρρίφθηκαν στην περιοχή της πρωτεύουσας: δύο UAV καταρίφθηκαν κοντά στο χωριό Valuevo, έπεσαν σε ανοιχτό πεδίο και ένα ακόμη στην περιοχή Kubinka. Επιπλέον, το σύστημα αεράμυνας κατέρριψε δύο drones στη Νέα Μόσχα.

Επίθεση και στην Κριμαία – Επλήγη αποθήκη πυρομαχικών – Ρωσία: Καταρρίψαμε 17 drones

Μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Dzhankoi, στην Κριμαία επλήγη από την επίθεση με drones που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα τα ξημερώματα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Αρχικά ο κυβερνήτης της Κριμαίας, Sergei Aksyonov, υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν 11 ουκρανικά drones, αλλά λίγο αργότερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως η ουκρανική επίθεση πραγματοποιήθηκε με 17 drones.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από τα 17 drones, τα 14 αναχαιτίστηκαν μέσω του ηλεκτρονικού πολέμου.

Από αυτά τα 11 έπεσαν στη Μαύρη Θάλασσα και τα τρία στο έδαφος της Κριμαίας.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τρία drones αυτά καταστράφηκαν από τα συστήματα αεράμυνας.

Συνεπώς, η αποθήκη πυρομαχικών επλήγη από συντρίμμια είτε πυραύλου είτε drone.

Επιπλέον, όπως είπε ο Aksyonov, για «λόγους ασφαλείας» η κίνηση των σιδηροδρόμων και των αυτοκινήτων ανεστάλη.

Σημειώνεται πως η Ρωσία διαθέτει μια αεροπορική στρατιωτική βάση κοντά στο Dzhankoi, με τους Ουκρανούς να υποστηρίζουν πως η περιοχή αυτή του Dzhankoi έχει μετατραπεί στην μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Ρωσίας στην Κριμαία.

Ισχυρές εκρήξεις στο Izmail, στην περιοχή της Οδησσού

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Izmail, στην περιοχή της Οδησσού, κηρύχθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή, αναφέρει η ουκρανική έκδοση του Zerkalo Nedeli.

«Υπάρχουν αναφορές για ισχυρές εκρήξεις στην πόλη Izmail».

Σύμφωνα με τον διαδικτυακό χάρτη του ουκρανικού υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, έχει κηρυχθεί αεροπορικός συναγερμός στην περιοχή.

Στο Izmail υπάρχει ένα εμπορικό θαλάσσιο λιμάνι, το οποίο αποτελεί σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο. Νωρίτερα, το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι TSN έκανε λόγο για εκρήξεις στην περιοχή της Οδησσού.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων στην Οδησσό, το Ilyichevsk και το Mikolaev, συμπεριλαμβανομένων των τόπων παραγωγής και αποθήκευσης πλοίων drone, με τα οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας.

Οι ενέργειες του ρωσικού στρατού αποτελούν αντίποινα μετά την τρομοκρατική επίθεση που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου στη γέφυρα της Κριμαίας στις 17 Ιουλίου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ζημιές στο λιμάνι Izmail, στην περιοχή της Οδησσού

Η επίσημη εκπρόσωπος της επιχειρησιακής διοίκησης «Νότος» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Natalya Gumenyuk, δήλωσε ότι, συγκεκριμένα, υπόστεγο, καθώς και αρκετές αποθήκες άλλων τύπων φορτίου, υπέστησαν ζημιές.

Υπάρχουν χτυπήματα σε ένα από τα λιμάνια στην ακτή του Δούναβη.

Έχουν προκληθεί ζημιές σε ορισμένες λιμενικές εγκαταστάσεις, δηλαδή σε γερανούς

Δεν διευκρίνισε για ποιο λιμάνι πρόκειται… αλλά οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο Izmail, ένα σημαντικό λιμάνι στον Δούναβη στην περιοχή της Οδησσού.

Ρωσία: Παραμένει ο κίνδυνος επίθεσης στη Γέφυρα της Κριμαίας – Συνεχής υψηλός συναγερμός

Την θέση πως παραμένει ο κίνδυνος της επίθεσης Ουκρανών στη Γέφυρα της Κριμαίας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφέροντας πως για αυτόν τον λόγο οι αρμόδιες ρωσικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή υψηλό συναγερμό.

Όπως είπε ο Peskov, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι προσπάθειες επίθεσης των Ουκρανών με drones κατά ρωσικών περιοχών.

«Όλες οι υπηρεσίες που διασφαλίζουν την ασφάλεια της Κριμαίας και άλλων περιοχών της Ρωσίας λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με τις αυξημένες προσπάθειες για επιθέσεις μέσω drones.

Όλοι όσοι εμπλέκονται, είναι όλοι σε επιφυλακή, λαμβάνουν μέτρα» υπογράμμισε ο Peskov, επισημαίνοντας πως η προστασία των ρωσικών εδαφών, είναι μια καθημερινή, πολύ έντονη και 24ωρη εργασία.

Μάλιστα και με αφορμή τον εντοπισμό ενός φορτηγού πλοίου με ίχνη εκρηκτικών που εκτελούσε δρομολόγιο από την Τουρκία προς το ρωσικό λιμάνι Rostov on Don (για μεταφορά σιτηρών) και αφού προηγουμένως είχε περάσει από το ουκρανικό λιμάνι Kiliya, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε ότι αυτό δείχνει πως απαιτείται συνεχές επίπεδο αυξημένης επαγρύπνησης.

Εξουδετερώθηκαν τα drones κατά της Μόσχας

Αναφερόμενος στη σημερινή απόπειρα επίθεσης των ουκρανικών drones κατά της Μόσχας, ο Peskov υποστήριξε ότι τα συστήματα αεράμυνας λειτουργούν, κάτι που αποδείχθηκε και από την εξουδετέρωση όλων των drones.

«Γνωρίζετε ότι τα σημερινά drones εξουδετερώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι μέτρα λαμβάνονται» είπε ο Peskov, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα αεράμυνας και το εάν θα χρειαστεί κάποια περαιτέρω ενίσχυση, παρέπεμψε στο υπουργείο Άμυνας.

Θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι

Επιπλέον, ο Peskov υποστήριξε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί, έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται, θα συνεχιστεί και οι στόχοι της πρέπει να επιτευχθούν» υπογράμμισε ο Peskov απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει κάποια απάντηση της Ρωσίας σε αυτήν την επίθεση των Ουκρανών κατά της Μόσχας.

 

Back to top button