breaking newsΕλλάδα

Οι Σέρβοι αποδομούν το αφήγημα Τσίπρα: «Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα φέρει τη “Μ. Αλβανία”» – Ηχούν «καμπάνες» από το Βελιγράδι

 

«Καμπάνες» έκρουσε και πάλι ο γνωστός υπουργός άμυνας της Σερβίας για την κατάσταση στα Βαλκάνια για την οποία υπάρχει εφησυχασμός στην Αθήνα.

Επίσης οι Σέρβοι αποδομούν το αφήγημα Τσίπρα, όπου επέμενε πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα κλείσει το ζήτημα της…. Μ. Αλβανίας, τουναντίον, όλα όσα ακούγονται από τους Σέρβους, προκαλούν ανησυχία, για το τι πραγματικά έρχεται στη περιοχή μας!

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν, μιλώντας στη Μόσχα και στο κρατικό κανάλι «Ρωσία 24», ανέφερε ότι «η διεθνή κοινότητα και η δύση δεν αποτρέπουν την καταστροφή των Βαλκανίων, εφόσον επιτρέπουν τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας».

Ο ίδιος τόνισε ότι όλοι οι σερβικοί δήμοι στο Κόσοβο και η Σερβία η ίδια Σερβία είναι υπό πολιορκία από το ΝΑΤΟ.

«Όταν η Βόρεια Μακεδονία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και αυτό αναμένεται σε ένα χρόνο, όλοι οι Αλβανοί θα ζουν σε μια ενιαία πολιτική και αμυντική πλατφόρμα και τότε θα επιδιώξουν τη διαμόρφωση ένωσης των εδαφών τους, ρίχνοντας τα σημερινά σύνορα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου «επιτίθεται» συχνά στη Σερβία, αλλά όχι στη «Μεγάλη Αλβανία»,  παρόλο που επιθυμεί να συμμετάσχει στην επικράτειά της. Ακόμη και η Βόρεια Μακεδονία επιτίθεται πολύ συχνά στη Σερβία, αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο χωρίς προβλήματα, ενώ το ήμισυ της επικράτειάς της βρίσκεται στο δρόμο της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας». Όλοι είναι σιωπηλοί ( σπόντα για την Ελλάδα;), μόνο η Σερβία μιλάει», δήλωσε ο Βούλιν.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι παρόλο που δεν υπάρχει συναίνεση για το Κοσσυφοπέδιο στη Σερβία, το ενδιαφέρον του είναι να προστατεύσει τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο.

«Εάν θέλουν κάποιοι να επιλέξουν να λύσουν το αλβανικό εθνικό ζήτημα, τότε και οι Σέρβοι θα λύσουν επίσης το δικό τους  εθνικό  ζήτημα. Δεν έχουμε δεύτερη φορά. Έτσι, όταν μιλάμε για το Κοσσυφοπέδιο, δεν το χωρίζουμε από το σύνολο του σερβικού ζητήματος. Πρέπει να επιλύσουμε ολόκληρο το σερβικό ζήτημα, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου και όχι χωρίς αυτό. Οι εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας πρέπει να έχουν κατανοήσει τα προβλήματα της Σερβίας», δήλωσε ο Βούλιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό που για την Σερβία είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι οι μεγάλες και ισχυρές χώρες όπως η Ρωσία έχουν κατανοήσει ότι η δημιουργία μιας Μεγάλης Αλβανίας αποτελεί μέγα  θέμα», δήλωσε, προσθέτοντας «ότι όσο ο πρόεδρος της Σερβίας είναι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν θα μπούμε ποτέ στο ΝΑΤΟ, ακόμα κι αν είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη».

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν, μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομόλογό του Σ.Σοιγκού βρέθηκε  στη Μόσχα, στην 8η Διάσκεψη Ασφαλείας.

Σύμφωνα με άρθρο μας , ο  υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλέξανδρος Βούλιν έχει δηλώσει εμφατικά πριν δύο  μήνες  ότι η «αποκαλούμενη «Μεγάλη Αλβανία» δεν μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς πόλεμο στα Βαλκάνια. Ο ίδιος δεν άφησε έξω από τις κατηγορίες του ούτε την ΕΕ.

Συνεχίζοντας, δήλωσε ο Σέρβος αξιωματούχος ότι ζήτησε επίσημα από τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντρ Βούτσιτς, να επανεξετάσει εκ νέου την πολιτική έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν η τελευταία δεν σταματήσει τις κινήσεις που βοηθούν στην δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».

«Η Μεγάλη Αλβανία δεν μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς να προκαλέσει αιματηρές συγκρούσεις στα Βαλκάνια, όχι μόνο με τη Σερβία και τους Σέρβους…αλλά και με άλλα κράτη .

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας προειδοποίησε ήδη ότι θέλει να «ανοίξει» τα σύνορα με το Μαυροβούνιο, τη ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι οπουδήποτε και αν κατοικούν οι Αλβανοί, δεν θα υπάρξουν όρια μεταξύ τους.

Πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι η Σερβία με ρωσική βοήθεια ετοιμάζει αντίποινα στην δύση για το Κόσοβο με την απόσχιση της σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας και την ενσωμάτωση της στο σερβικό κράτος.

Όλα αυτά όμως, όπως και οι προσπάθειες για την Μεγάλη Αλβανία από την Δύση, προμηνύουν νέο πόλεμο στα Βαλκάνια.

 

pentapostagma

Back to top button