breaking newsΔιεθνή

Η Τσεχία προειδοποίησε για μυστικά σχέδια του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας με σαμποτάζ σε χώρες της Βαλτικής

 

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία μπορεί να καταφύγει σε προβοκάτσια στα κράτη της Βαλτικής για να ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία, προειδοποίησε ο Τσέχος πολιτικός επιστήμονας Petr Drulak σε συνέντευξή του στο Parliamentary Listy.

«Μου φαίνεται ότι μέρος του κατεστημένου στο ΝΑΤΟ προετοιμάζει πραγματικά σοβαρά και σχεδιάζει έναν πόλεμο με τη Ρωσία. Θα προχωρήσουν σε κάποιο σαμποτάζ. Ας πούμε ότι κάποιος στα κράτη της Βαλτικής δηλώνει ότι έχουν δέχτηκε επίθεση από τη Ρωσία και ότι πρέπει να δράσουν. Από εκείνη την στιγμή, θα αρχίσουν να λειτουργούν κολασμένοι μηχανισμοί που θα μας παρασύρουν όλους σε πόλεμο».

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, το στρατιωτικό μπλοκ μιλάει όλο και περισσότερο για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, ο ειδικός προειδοποίησε ότι σε αυτή την περίπτωση θα μιλάμε για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

«Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε έναν τέτοιο πόλεμο.
Φαίνεται ότι υπάρχουν κράτη στην Ευρώπη των οποίων οι κυβερνήσεις είναι έτοιμες να συμμετάσχουν σε αυτό.
Και αυτό είναι τρομακτικό»
, δήλωσε ο Petr Drulak.

Συναγερμός στη Μολδαβία – Φοβάται απόπειρες αποσταθεροποίησης από τη Ρωσία

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Μολδαβία, καθώς ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει νέες απόπειρες ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, προκαλώντας διαδηλώσεις, παρεμβαίνοντας στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και διαταράσσοντας τα σχέδια για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Alexandru Musteata δήλωσε ότι η υπηρεσία του έχει υποκλέψει ένα επίπεδο ρεκόρ δραστηριοτήτων των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας από το 2023 και αναμένει περισσότερες αποσταθεροποιητικές ενέργειες φέτος και το επόμενο έτος.

“Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών σκοπεύουν να παρέμβουν στις εκλογικές διαδικασίες και φέτος”, δήλωσε, όπως αναφέρει το Reuters.

“Έχουμε πληροφορίες ότι γίνονται προσπάθειες να θέσουν σε κίνδυνο το δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή ένταξη, να παρέμβουν στις προεδρικές εκλογές, καθώς και να δυσφημίσουν κυβερνητικά θεσμικά όργανα και πολιτικούς που υποστηρίζουν την ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ”.

Την περασμένη εβδομάδα φιλορώσοι αξιωματούχοι στην αποσχισθείσα μολδαβική περιοχή της Υπερδνειστερίας απηύθυναν έκκληση στη Μόσχα για “προστασία”.

Η Υπερδνειστερία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία στα ανατολικά, διατηρεί αυτονομία από τη Μολδαβία εδώ και τρεις δεκαετίες με την υποστήριξη της Ρωσίας, η οποία έχει εγκαταστήσει εκεί περισσότερους από χίλιους στρατιώτες.

PrimeNews.

Back to top button