breaking newsΔιεθνή

Η Τουρκία διπλασίασε τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία

Η Τουρκία διπλασίασε τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία

H Τουρκία δεν έχει επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία

Η Τουρκία διπλασίασε τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία αυτό το έτος, καθώς οι δύο χώρες είναι έτοιμες για ευρύτερη συνεργασία στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στο ενεργειακό εμπόριο.

Το εμπόριο μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας έχει ανθίσει από την άνοιξη και μετά, καθώς οι τουρκικές επιχειρήσεις στις οποίες δεν έχει απαγορευθεί να συναλλάσσονται με Ρώσους ομολογούς τους, έσπευσαν να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε από την αποχώρηση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων από τη Ρωσία, ύστερα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Τουρκία αύξησε τις πετρελαϊκές εισαγωγές από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων από τα Ουράλια και τη Σιβηρία, μεταξύ 200.000 βαρέλια ημερησίως μέχρι στιγμής στο έτος, σε μόλις 98.000 βαρέλια για την αντίστοιχη περίοδο του 2021, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία δεν έχει επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι παραμένει εξαρτημένη από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό.

Οι κύριες εταιρείες διύλισης της Τουρκίας, Tupras και η STAR της Socar του Αζερμπαϊτζάν, έχουν αυξήσει σημαντικά την εισαγωγή ρωσικού αερίου αυτό το έτος, ενώ μείωσαν τις αγορές πετρελαίου από τη Βόρεια Θάλασσα, το Ιράκ και τη Δυτική Αφρική.

Τα τελευταία χρόνια, η STAR αύξησε τις αγορές πετρελαίου από τη Νορβηγία και το Ιράκ, το οποίο είναι παρόμοιας ποιότητας με αυτό των Ουραλίων, καθώς αυξάνεται η τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

capital.gr

Back to top button