Διεθνή

ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ /Μέκκα το Ισραήλ. Ποδοπατήθηκαν δεκάδες Εβραίοι προσκυνητές στο όρος Μερόν. α’ Απολογισμός: 44 νεκροί 150 τραυματίες.Νετανιάχου:τεράστια καταστροφή! ΒΙΝΤΕΟ

Τρομακτικά Σημεία των Καιρών. Πρώτες ώρες της Β΄Απαγορευμένης Μεγάλης Παρασκευής και στη θεοβάδιστη Γαλιλαία μια μεγάλη καταστροφή εκδηλώθηκε. Για την μεγαλύτερη καταστροφή κάνουν λόγο αξιωματούχοι του Ισραήλ. Δεκάδες νεκροί εκατοντάδες τραυματίες.. .Τρομερή καταστροφή στο Ισραήλ: 44 σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν στη χαρά στο Όρος Μερών αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα. Παιδιά μεταξύ των νεκρών.

Ο Θεός καλεί για μια ακόμη φορά τον Ισραήλ ( μεθερμηνευόμενον η πάλη με τον Θεό) σε Μετάνοια όπως τόσες φορές στην ιστορία του τον καλεί σε Ιστορική Μετάνοια. Στην Αυθυπέρβαση…σε ολική Επαναφορά…

Μεγάλη Παρασκευή των Τρομερών Σημείων ”Καὶ ἰδοὺ τὸ καταπέτασμα τοῦ ναοῦ ἐσχίσθη εἰς δύο ἀπὸ ἄνωθεν ἕως κάτω, καὶ ἡ γῆ ἐσείσθη καὶ αἱ πέτραι ἐσχίσθησαν,
καὶ τὰ μνημεῖα ἀνεῴχθησαν καὶ πολλὰ σώματα τῶν κεκοιμημένων ἁγίων ἠγέρθη,
καὶ ἐξελθόντες ἐκ τῶν μνημείων, μετὰ τὴν ἔγερσιν αὐτοῦ εἰσῆλθον εἰς τὴν ἁγίαν πόλιν καὶ ἐνεφανίσθησαν πολλοῖς…’

Ο Θεάνθρωπος Χριστός ο Μόνος αυθεντικός Κύριος της Ιερουσαλήμ καλεί από την Ιερουσαλήμ όλη την Οικουμένη σε Μετάνοια μέσω αυτού του Τρομερού Σημείου..σήμερα που οι Παγκόσμιες δυνάμεις του Σκότους επέλεξαν αυτήν εποχή να πάνε σε αδυσώπητη μετωπική με τον Ιησού.

Ιατρικές ομάδες αντιμετώπισαν περισσότερους από 150 τραυματίες, εκ των οποίων έξι σε κρίσιμη κατάσταση και 18 σε κρίσιμη κατάσταση και τις μετέφεραν στο Νοσοκομείο Ziv, το Ιατρικό Κέντρο Galilee και τη Rambam

Εικόνα

MDA: “Μία από τις πιο δύσκολες πολιτικές καταστροφές που γνώρισε ποτέ το Κράτος του Ισραήλ”

Μια μεγάλη καταστροφή χθες το βράδυ σημειώθηκε στο Όρος Μερόν. 44 άτομα συνεθλίβησαν μέχρι θανάτου και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, 18 από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες, αν όχι τις χειρότερες, πολιτικές καταστροφές στη χώρα.

Η κλίμακα της καταστροφής γίνεται πλέον σαφέστερη καθώς όλο και περισσότερα στοιχεία ακούγονται από το πεδίο. Περίπου στις 1:00 εκατοντάδες παγιδεύτηκαν σε ένα στενό πέρασμα και έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο.Ποδοπατήθηκαν. Ασφυξία.

Ισραήλ: η καταστροφή στο εβραϊκό προσκύνημα αφήνει δεκάδες νεκρούς, λέει η Πολιτική Προστασία.
Στο όρος Μερόν στο βόρειο Ισραήλ, μια γιγαντιαία ατυχήματα άφησε τουλάχιστον 44 νεκρούς την Παρασκευή, σύμφωνα με διασώστες και ιατρικές πηγές. Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου μίλησε για «μεγάλη καταστροφή»…..

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση στο Ισραήλ από την αρχή της πανδημίας Covid μετατράπηκε σε εφιάλτη την Πέμπτη 29 Απριλίου, όταν ένα γεγονός άφησε τουλάχιστον 44 νεκρούς κατά τη διάρκεια ενός ορθόδοξου εβραϊκού προσκυνήματος στα βόρεια της χώρας.

Τουλάχιστον 44 νεκροί στο τέλος αυτής της τραγωδίας στο Mont Méron αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία.

Στη μέση της νύχτας, τα φώτα των δεκάδων ασθενοφόρων που αναβοσβήνουν κοντά στο σημείο του ατυχήματος, καθώς οι διασώστες εκκενώνουν πτώματα και τραυματίες κάνει το τοπίο εφιαλτικό.

Οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο γεγονός ήταν ασαφείς την Παρασκευή, αλλά ένας διασώστης Yehuda Gottleib, που εργάζεται για την United Hatzalah, είπε ότι είδε τους άντρες να «συνθλίβονται» και «να χάνουν τις αισθήσεις τους», ανέφερε η οργάνωση του.

“Τεράστια καταστροφή στο Όρος Μερόν”, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκανε tweet στα εβραϊκά τη νύχτα, καλώντας τον πληθυσμό να “προσευχηθεί για να σωθούν οι τραυματίες”.

“Όλο το Ισραήλ προσεύχεται για τη θεραπεία των επιζώντων”, πρόσθεσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιάιρ Λάπιντ, λέγοντας ότι παρακολουθεί με “αγωνία” την εξέλιξη της κατάστασης.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος το βράδυ της Πέμπτης έως της Παρασκευής σε ετήσιο προσκύνημα στο βόρειο Ισραήλ για τη μεγαλύτερη δημόσια εκδήλωση στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας Covid-19.

Το προσκύνημα, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία των εβραϊκών εορτών του Lag Baomer, πραγματοποιείται στο Méron, γύρω από τον φερόμενο τάφο του Ραβίνου Shimon Bar Yochaï, ενός Ταλμουδιστή του 2ου αιώνα μ.Χ, ο οποίος θεωρείται ότι έγραψε το Zohar κεντρικό έργο του εβραϊκού μυστικισμού.Γιόρταζαν τη νύχτα που παραδόθηκαν τα μυστικά της Καμπάλα του αποκρυφιστικού Ιουδαισμού με ”τις πύλες του φωτός” γι αυτό και οι συμμετέχοντες άναβαν φωτιές.

Το Lag Baomer είναι μια χαρούμενη γιορτή, η οποία σηματοδοτεί επίσης τη μνήμη του τέλους μιας καταστροφικής επιδημίας μεταξύ των μαθητών μιας σχολής Talmudic εκείνη την εποχή.

Οι αρχές είχαν επιτρέψει την παρουσία 10.000 ατόμων στο περίβλημα του τάφου, αλλά, σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότερα από 650 λεωφορεία ναυλώθηκαν σε όλη τη χώρα, δηλαδή τουλάχιστον 30.000 άτομα, ενώ ο τοπικός Τύπος ανέφερε 100.000 άτομα στην ιστοσελίδα αναφέρει το France 24.

Αλλά μετά τα μεσάνυχτα, οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης για διασώστες πολλαπλασιάστηκαν και έξι ελικόπτερα αναπτύχθηκαν για να εκκενώσουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία στη Safed και τη Nahariya, δύο πόλεις στο βόρειο τμήμα της χώρας. Σε επαφή με το AFP, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έχει αναπτύξει ελικόπτερα για τη διάσωση των θυμάτων.

Η αστυνομία ανέφερε τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους που οδηγούν στο βόρειο τμήμα της χώρας, η οποία είχε αναπτύξει 5.000 άνδρες για να διασφαλίσει την ασφάλεια αυτού του γεγονότος.

Το 2019, ένα χρόνο πριν από την πανδημία που ανάγκασε την ακύρωση του προσκυνήματος το 2020, οι διοργανωτές υπολόγισαν 250.000 τον αριθμό των προσκυνητών που πήγαν εκεί.

Οι τραυματίες λένε για ένα ασυνήθιστο φορτίο και περιγράφουν δύσκολες σκηνες που δεν θα ξεχαστούν. Άλλοι αποκλείστηκαν και δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν ή να βρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Στην περιοχή του όρους Meron είναι ακόμα αποκλεισμένοι άνθρωποι που πήγαν στη γιορτή που γύρισε σε εφιάλτης και ψάχνουν έναν τρόπο να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Τραυματίες εκκενώθηκαν στο Νοσοκομείο Tziv στο Safed και οι υπόλοιποι διασκορπίστηκαν μεταξύ των ιατρικών κέντρων Nahariya, Poria στις Τιβεριάδα και Rambam στη Χάιφα. Ένας άλλος τραυματίας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Hadassah Ein Kerem στην Ιερουσαλήμ.

“Αυτή είναι μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές που γνώρισε ποτέ το κράτος του Ισραήλ και είναι δύσκολο να χωνέψει το μέγεθος της καταστροφής”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του MDA Eli Bin απόψε όταν ολοκληρώθηκε η εκκένωση των τραυματιών και των τραυματιών στα νοσοκομεία. “Ακόμη και για ομάδες MDA που είναι εξοικειωμένες με δύσκολες σκηνές, ένα γεγονός αυτού του μεγέθους είναι πολύ δύσκολο. «Προσευχόμαστε και ευχόμαστε πλήρη θεραπεία στους τραυματίες και μοιραζόμαστε τη θλίψη των οικογενειών των οποίων τα αγαπημένα πρόσωπα χάθηκαν στη βαριά καταστροφή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της IDF, μαχητές από την ταξιαρχία διάσωσης μπήκαν και προσεδαφίστηκαν από τα ελικόπτερα της IAF με μαχητές από τη μονάδα 669 για να βοηθήσουν στο σημείο κατάρρευσης της στέγης στο όρος Meron.

Η κλίμακα της καταστροφής στο Meron, στην οποία δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες το βράδυ ως αποτέλεσμα έκτακτης ανάγκης, θα γίνει σαφές σήμερα το πρωί και το πολιτικό σύστημα αντιδρά προσεκτικά. Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου μίλησε για «μια βαριά καταστροφή στο Όρος Μερόν. Όλοι προσευχόμαστε για τη θεραπεία των τραυματιών. Θέλω να ενισχύσω τις δυνάμεις διάσωσης που λειτουργούν εκεί».

Εικόνα

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Υεμένης Naftali Bennett σχολίασε επίσης τη βαριά καταστροφή στο Meron: “Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία του κράτους του Ισραήλ.” Μόνο στη Μέκκα ως τώρα είχαμε κατά το προσκύνημα αντίστοιχα φαινόμενα.Παρόν στα γεγονότα και στο προσκύνημα ήταν και ο Μεγάλος Ραβίνος του Ισραήλ.

Θρησκευτικός παροξυσμός και έξαρση επικράτησε λίγο πριν την καταστροφή..Κατ΄εκτίμηση της αστυνομίας – περίπου 100.000 άνθρωποι ήταν στη γιορτή. Ο υπουργός Άμυνας Bnei Gantz: «Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να παρηγορήσουν και ούτε λέξεις που να περιγράφουν το μέγεθος του πόνου από την τρομερή καταστροφή”.Ο υπουργός Υγείας Edelstein από το νοσοκομείο Ziv στο Safed: “Δεν είναι η ώρα να ξεκινήσετε συζητήσεις σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό.”

Στη γιορτή αυτή συμμετείχαν μόνο άνδρες.. 100.000..Πολλοί ως αυτή τη στιγμ.η αναζητούν τους συγγενείς τους όπως ο Ισραήλ Ντίσκιν που ψάχνει τον αδερφό του, Σίμκα Ντίσκιν, 23 ετών, από τις 1η τη νύχτα: “Τα τελευταία λεπτά έλαβα ένα μήνυμα σχετικά με το θάνατο του αδερφού μου στην ομάδα WhatsApp. Δεν έχω λάβει ακόμη ένα μήνυμα από μια επίσημη πηγή.” Πήγε σε νοσοκομείο, MDA, ZAKA, Αστυνομία του Ισραήλ “Κανείς δεν ξέρει τίποτα”

Από τους τραυματίες..

150 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων:
6 σε κρίσιμη κατάσταση
18 σε δύσκολη κατάσταση
8 είναι σε μέτρια κατάσταση
80 σε ελαφρά κατάσταση

Πολλοί πιστοποιούν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ενέχονται σε αυτή την καταστροφή αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για να ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη αναφέρει ο Daniel Haïk,πολιτικός αναλυτής στο i24NEWS

Μαρτυρία του yossitaieb βουλευτή που ήταν παρόν στην καταστροφή και δλινει το στίγμα και το εύρος του γεγονότος: “είναι αναμφίβολα η πιο μεγάλη τραγωδία που γνώρισε το Ισραήλ. Ακόμη και στις χειρότερες επιθέσεις ο αριθμός των θυμάτων δεν ήταν τόσο υψηλός.”

Μια μέρα πριν το Πάσχα των Ιουδαιστών και 2 μέρες πριν το Πάσχα των Ορθοδόξων …

Εικόνα

Ιερουσαλήμ Ιερουσαλήμ....(Με πληροφορίες από AFP/France 24/ globes…)

dimpenews.com

Back to top button