breaking newsΕλλάδα

57χρονος επιχειρηματίας στην Κοζάνη ξεψυχά μετά τον διπλό εμβολιασμό του! – Ο θάνατος αποδίδεται στον… κορωνοϊό

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας άνδρας 57 ετών στην Κοζάνη ο οποίος ήταν θετικός στον κορωνοϊό, παρόλο που είχε λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. 

Ένας 57χρονος, γνωστός επιχειρηματίας από την Κοζάνη, ο οποίος ήταν πλήρως εμβολιασμένος και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, έχασε πριν από λίγη ώρα τη μάχη για τη ζωή του, από επιπλοκές της νόσου COVID – 19, ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε κλίνη της μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Έδεσσας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εν λόγω άνδρας καθυστέρησε να σπεύσει σε νοσοκομείο, έχοντας βαριά συμπτώματα πνευμονίας και αρχικά εισήχθη στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας, όπου και διασωληνώθηκε, καθώς η υγεία του παρουσίασε επιβάρυνση.

Να σημειωθεί ότι στοιχεία για τους αριθμούς θανάτων και σοβαρών παρενεργειών από τέσσερα εμβόλια για τον κορωνοϊό έφερε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας η βάση δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance και που  αφορά τις 27 χώρες της ΕΕ και μόνο.

Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονταν με ένα από τα τέσσερα εμβόλια μέχρι και τις 3 Ιουλίου 2021 ανερχόταν στους 17.503, ο αριθμός των παρενεργειών στις 1.687.527 εκ των οποίων το 50% ήτοι 837.588 περιπτώσεις αφορά πολύ σοβαρά ή σοβαρά συμβάντα.

Ταυτόχρονα και σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance και μέχρι τις 28 Αυγούστου είχαν καταγραφεί 23.252 θάνατοι και 2.189.537 παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, oι μισές περίπου παρενέργειες ήταν σοβαρές, συγκεκριμένα οι 1.076.917.

Η  βάση της EudraVigilance καταγράφει τα στοιχεία για τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο, κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός για όλα τα κράτη της Ευρώπης είναι αρκετά μεγαλύτερος. Ενώ τα στοιχεία τα δημοσιεύει το vaccineimpact.

https://www.pronews.gr

Back to top button