breaking newsΕλλάδα

ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡNTOΓΑΝ ΣΕ ΚΥΠΡΟ -ΑΙΓΑΙΟ: γνωστοποιεί στη διεθνή κοινότητα ότι θα δώσει μονομερή λύση στο κυπριακό. Τελευταία του πρόταση,2 κράτη.Απειλεί το Αιγαίο και τα νησιά. Προεξοφλεί ότι η Ελλάδα θα είναι μόνη.Ακυρώνει το διάλογο…

Ο Erdogan προεξοφλεί μια πραγματικότητα που αρνούμαστε ν΄αναγνωρίσουμε με τη λογική στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…Γνωστοποιεί στη διεθνή κοινότητα ότι θα δώσει μονομερή λύση στο κυπριακό. Τελευταία του πρόταση,2 κράτη.Απειλεί το Αιγαίο και τα νησιά. Προεξοφλεί ότι η Ελλάδα θα είναι μόνη.Ακυρώνει το διάλογο…

Δήλωσε: “«δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο εκτός από λύση δύο κρατών. Είτε το δέχεστε είτε όχι».Και πρόσθεσε με νόημα: “ολόκληρος ο κόσμος οφείλει να γνωρίζει ότι δεν θα επιτρέψουμε πια στους Τουρκοκύπριους να γίνουν θύματα της απουσίας λύσης που διαρκεί στο νησί μισό αιώνα”.
Το πιο σημαντικό συνεπαγόμενο από τη σημερινή ομιλία Ερντογάν είναι ότι προειδοποιεί και γνωστοποιεί στην παγκόσμια κοινότητα ότι θα δώσει μονομερή λύση στο κυπριακό το οποίο δεν μπορεί όπως ισχυρίζεται να διαιωνίζεται άνευ λύσης για μισό αιώνα. Δηλ. η Τουρκία με εισβολή κατοχή δημιούργησε το πρόβλημα και τώρα κατηγορεί την άλλη πλευρά για απουσία λύσης. Η τελευταία δε εναλλακτική που προτείνει αδιάλλακτα είναι η ύπαρξη 2 κρατών στην Κύπρο.Δηλ. de yure αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Συνάγεται ότι ο υπ. αρ. 1 στόχος του τούρκικου επεκτατισμού είναι πρωτίστως η Κύπρος και το Αιγαίο δρομολογούνται εξελίξεις από τουρκική πλευρά που μετά από Συρία, Ιράκ, Αρμενία, Λιβύη καλοβλέπει μια συνέχιση στο σερί της. Η Ελλάδα αντί να συνασπίζεται με τα θύματα της Τουρκίας συνασπίζεται με τους συμμάχους της Σ Αραβία, Κατάρ, ΗΑΕ κλπ σε μια λυκοσυμμαχία ναρκοθετημένη αφού υπάρχουν μηδενικοί δεσμοί και συνάφεια με αυτό το τόξο από το οποίο δεν έχει να προσδοκά τίποτα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης…Σπεύδει ν΄αναγνωρίσει το μεταβατικό σχήμα στην Λιβύη καθ΄υπαγόρευση των δυτικών που κυοφορήθηκε από το τούρκικο κλαμπ της Τρίπολης χωρίς αυτό να έχει απορρίψει το τουρκολιβυκό μνημόνιο που δημιουργεί νέα τάξη στην Αν Μεσόγειο εις βάρος των εθνικών μας ζητημάτων.

Όπως ανέφερε: «Εγώ έκανα μια δήλωση πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη. Έκανα αυτή τη δήλωση κι εγώ είδα πως ο Μητσοτάκης με προκαλεί. Είπαμε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των διαβουλεύσεων, με την παλιά τους ονομασία οι διερευνητικές επαφές, και την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν στο Ντολμαμπαχτσέ. Η δεύτερη συνάντηση  θα γινόταν στην Αθήνα. Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Όταν εσύ με προκαλείς, πώς να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Eσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όριά σου. Αν πράγματι έχεις μια αναζήτηση για ειρήνη, μη με προκαλείς! Να ξέρεις τα όριά σου. Θα μάθετε καλά για την τρέλα των Τούρκων. Αν δεν ξέρεις τα όριά σου, σημαίνει πως εσύ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες από το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε από το τραπέζι. Κι αν συνεχιστεί έτσι, εμείς δεν μπορούμε να κάτσουμε μαζί σου στο τραπέζι. Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. ( αποστρατικοποίηση) Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια από κάπου;  Σε αυτό βασίζεστε; Aν έχετε τέτοια εντύπωση, κάνετε λάθος. Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει, να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια, είναι στη θέση της και ξέρει το πού και το τι μπορεί να κάνει, αυτό που πρέπει».
Σε προσωπική επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό με λαϊκίστικο δημαγωγικό ύφος ουσιαστικά ακυρώνει κάθε διάλογο του ρίχνει πόρτα και του καταλογίζει κι ευθύνες γι αυτό. Απειλεί το Αιγαίο και τα νησιά με πρόσχημα την αποστρατικοποίηση. Προεξοφλεί ότι η Ελλάδα θα είναι μόνη .. καλά δεν χρειάζεται να είσαι Ερντογάν να το καταλάβεις…..

H Ελλάδα συμπληρώνει 200 χρόνια από την επανάσταση του 21 και η Τουρκία 100 από την ίδρυση της ”Δημοκρατίας” της…Μια σημειολογία που δεν θα περάσει απαρατήρητη από τους νεοθωμανούς…Καλό θα είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός και το επιτελείο του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πολεμική στρατιωτική ορολογία για έναν….. ιό λες και είμαστε η Ελβετία και όχι η μπαρουτοκαπνισμένη Ελλάδα στο διάβα των αιώνων, να σοβαρευτούμε και να επικεντρωθούμε στον αληθινό πραγματικό πόλεμο…και όχι στον κατ΄ευφημισμό…και ”ποιητική αδεία” ”πόλεμο” με τον ιό….Όχι τσάμπα μάγκες .. όχι άσφαιρα πυρά στον αέρα τον κοπανιστό……

dimpenews.com

Back to top button