breaking newsΕλλάδα

Κλήθηκαν “στα όπλα” οι εθνοφύλακες – Πού βρίσκεται το Oruc Reis

Κλήθηκαν “στα όπλα” οι εθνοφύλακες – Πού βρίσκεται το Oruc Reis

Ραγδαίες εξελίξεις στο Αιγαίο

Σε πλήρη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας από τον Έβρο έως την Κρήτη, μετά την προκλητική NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία

 

Η πρόθεση της Άγκυρας να πραγματοποιήσει σεισμογραφικές έρευνες νοτιοανατολικά της Κρήτης εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει σημάνει συναγερμό στις ένοπλες δυνάμεις τις χώρας, οι οποίες φαίνεται να κινούνται σε πλήρη ετοιμότητα.

Από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή αναστολής των αδειών στα στελέχη του στρατεύματος στον Έβρο, ενώ στα απαγορεύτηκε η έξοδος από τα στρατόπεδα των νησιών του Αιγαίου στα στελέχη, μετά το πέρας της προβλεπόμενης υπηρεσίας τους. Παράλληλα σε πολλά ακριτικά νησιά, όπως η Σύμη, κλήθηκαν στο στρατόπεδο εθελοντές εθνοφύλακες.

Πού βρίσκεται τώρα το Oruc Reis

Σύμφωνα με το marinetraffic, μέχρι αυτή την ώρα το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται ακόμη αγκυροβολημένο ανοιχτά της Αττάλειας, σε απόσταση περίπου 70 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο.

Σύμφωνα με την τουρκική navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας, η περιοχή που έχει δεσμευτεί έως τις 2 Αυγούστου, βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης, περιοχή η οποία όπως μετέδωσε η ΕΡΤ είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Παρακολουθούν τις κινήσεις του Α/ΓΕΕΘΑ οι Τούρκοι

Όπως φαίνεται και μέσα από αναρτήσεις όπως η παρακάτω,  Τούρκοι φαίνεται να παρακολουθούν στενά τα “βήματα” του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνοιυ Φλώρου, ο οποίος όπως αναφέραμε νωρίτερα λόγω της κλιμάκωσης της κατάστασης με την Τουρκία, φέρεται να επέστρεψε εσπευσμένα από την Κύπρο στην Αθήνα.

 

pentapostagma
Back to top button