breaking newsΔιεθνή

Αύξηση ραδιενεργής ακτινοβολίας gamma στη Δ Ουκρανία καθώς ρώσικα drones καμικάζι έπληξαν αποθήκη πυρομαχικών με βρετανικούς πυραύλους με απεμπλουτισμένο ουράνιο! Πανικός.. ΒΙΝΤΕΟ

Ρώσικα drones καμικάζι κατέστρεψε βρετανικούς πυραύλους με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Η ρώσικη αεροπορία βομβάρδισε μια αποθήκη πυρομαχικών εντός της πόλης Khmelnytskyi. Τα τοπικά μίντια μετέφεραν ότι το ρώσικα drones κατέστρεψαν μια δεξαμενή καυσίμων αλλά εικόνες δημοσιευμένες εμφανίζουν ισχυρές πυροδοτήσεις και εκρήξεις που διήρκησαν αρκετά λεπτά κι ανέφεραν ότι μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών και στρατιωτικού υλικού καταστράφηκε. Η εγκατάσταση ολοσχερώς καταστράφηκε αλλά και η μονάδα της ουκρανικής εθνοφρουράς που ήταν δεσμευμένη να την προστατεύει. Μια εξειδικευμένη πηγή στην επιτήρηση της ακτινοβολίας κατέγραψε μια αύξηση ακτινοβολίας gamma των 80-100 ως και 140-160 nanosieverts. Oι Ρώσοι στρέφουν τα βρετανικά όπλα εναντίον των Ουκρανών ..

Οι μετρήσεις υποβάθρου ακτινοβολίας γίνονται «σε αχαρακτήριστα σημεία». Ενώ προηγουμένως είχαν ληφθεί στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού Khmelnitsky, τώρα έχουν ληφθεί στο περιφερειακό κέντρο, στα δυτικά της περιοχής και στο Ternopyl.Μετά το χτύπημα στην αποθήκη πυρομαχικών, ο άνεμος φυσούσε με δυτική κατεύθυνση. Οι αρχές σιωπούν για τα αποτελέσματα των μετρήσεων. .

Οι Ουκρανοί ανέφεραν ότι ο πληθυσμός της Δυτικής Ουκρανίας πανικοβάλλεται. Μαζεύουν τα πράγματά τους και απομακρύνονται από το Khmelnytskyi ακόμη και από το Λβοφ και την Τερνόπολη. Παντού υπάρχουν ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες, αποθήκες κ.α

“Οι ντόπιοι ψιθυρίζουν ότι η αποθήκη στο Khmelnytskyi ήταν γεμάτη με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου. Και αυτό επιβεβαιώνεται από τις πηγές μου”, γράφει ο πολιτικός αναλυτής Γιούρι Κοτ.

Μετά την έκρηξη, αναφέρθηκε αύξηση των επιπέδων ακτινοβολίας γάμμα στην πόλη. Τα επίπεδα ραδιενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται. Δεδομένης της σχετικά χαμηλής ακτινοβολίας γάμμα που μπορεί να εκπέμπεται από DU, η τρέχουσα ακίδα υποδηλώνει την καταστροφή ενός πολύ μεγάλου αποθέματος πυρομαχικών -Slavyangrad.

Τα πυρομαχικά ουρανίου περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, το οποίο εκπέμπει ακόμη λιγότερο από το κανονικό ουράνιο: ο χρόνος ημιζωής του U-238 είναι 4,468 δισεκατομμύρια χρόνια, δηλαδή εκπέμπει ασθενώς. Ανησυχητική είναι η χημική τοξικότητα γιατί είναι βαρύ μέταλλο….

dimpenews.com

Back to top button