breaking newsΔιεθνή

Ουκρανία: Μεγάλη ρωσική αντεπίθεση στην Ζαπορίζια – Οι Ρώσοι κτύπησαν τρεις Ταξιαρχίες του ουκρανικού Στρατού

 

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κτύπησαν τρεις Ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Ζαπορόζια σε μία αιφνιδιαστική επίθεση που κανείς δεν περίμενε, καθώς όλη η προσοχή των Ρώσων εντοπίζεται στην κατάληψη της Αβντίιβκα σήμερα.

«Στην κατεύθυνση Ζαπορόζια, μονάδες της ρωσικής ομάδας μάχης προκάλεσαν ζημιές στο συγκεντρωμένο προσωπικό της 33ης, 65ης και 117ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Ραμποτίνο και Νοβοπροκόποβκα στην περιοχή Ζαπορόζια», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ξεπερνούν τα 740 άτομα προσωπικό σε νεκρούς και τραυματίες, πολλά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και ρυμουλκούμενα πυροβόλα.

Εισχώρησαν σε βάθος 3 χλμ. με συνδυασμένη χρήση αρμάτων μάχης Τ-72Μ, αναβαθμισμένων T-80 και ΤΟΜΑ BMP-3 που κυριολεκτικά διέλυσαν τις ουκρανικές θέσεις2.

Παράλληλα, ο ρωσικός Στρατός εξαπέλυσε σφοδρές θερμοβαρικές και αεροπορικές προσβολές εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν εισχωρήσει σε βάθος 3-8 χλμ στην αριστερή όχθη της Χερσώνας

«Πεζοναύτες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας σταματούν όλες τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να αποκτήσουν πρόσβαση με αμφίβια μέσα στα νησιά του Δνείπερου και την αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε αυτό τον μήνα ότι οι δυνάμεις της διέσχισαν τον Δνείπερο και δημιούργησαν αρκετά προγεφυρώματα στις ανατολικές όχθες του ποταμού.

Αντίστοιχα οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τρεις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Krasny Liman, με αποτέλεσμα ο εχθρός να χάσει έως και 200 στρατιώτες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στην περιοχή Krasny Liman, οι συντονισμένες ενέργειες των μονάδων από την ομάδα μάχης Κέντρο, τα χτυπήματα των αεροσκαφών και του πυροβολικού βοήθησαν στην απόκρουση τριών επιθέσεων ομάδων εφόδου από τις ουκρανικές 24η, 47η και 63η μηχανοκίνητες ταξιαρχίες στις περιοχές Chervonaya Dibrova και Petrovskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk», ανέφερε το υπουργείο.

PrimeNews.

Back to top button