breaking newsΕλλάδα

Αλωνίζει στη χώρα μας ο Σόρος – Ανάρτηση-«φωτιά» από τον «φιλάνθρωπο» για την Ελλάδα: «Θα δώσω 2 εκατ. ευρώ σε ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

 

Το Open Society Foundation του George Soros του δισεκατομμυριούχου επενδυτή που έχει χρηματοδοτήσει την αλλαγή του ονόματος της FYROM αλλά και το Athens pride για πολλοστή φορά εντός και εκτός Ελλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο.

Εσχάτως στις ΗΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο γιατί μεταξύ πολλών άλλων δέχθηκε ένα δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό ενώ στην Ελλάδα φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει τα σχέδια αλλαγής ονόματος στην FYROM.

Mάλιστα πριν δύο ημέρες, με μία ανάρτηση στο Twitter ο George Soros ένοιωσε προφανώς την ανάγκη να ενημερώσει τους πάντες για το ποιος είναι ο -φανερός- ρόλος του ιδρύματος Open Society Foundation στην Ελλάδα, το οποίο, μάλιστα, έχει προϋολογισμό για το 2019 μόνο για τη χώρα μας ύψους 2 εκατ. δολαρίων.

Σαφώς η χρονική στιγμή την οποία επέλεξε να το πράξει δεν θα πρέπει να θεωρείται διόλου τυχαία.

Στο άρθρο που έχει αναρτηθεί ξεκαθαρίζεται ότι ο ρόλος του Ιδρύματος Ανοικτή Κοινωνία αφορά αποκλειστικά τη στήριξη προγραμμάτων και ΜΚΟ που «μάχονται» για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία.

Ο άνθρωπος λοιπόν που κέρδισε δισεκατομμύρια απο την αγγλική λίρα το 1992 ( Τ. Σόρος ) χρηματοδοτεί για τους δικούς του σκοπούς την πολτική των ανοικτών συνόρων μέσω χορηγιών σε κράτη, οργανισμούς, πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και μειονότητες.

Ο ιδρυτής του Open Society Foundation, ανάρτησε άρθρο από την ιστοσελίδα του ιδρύματος, στο οποίο αναφέρεται η ιστορία και η δραστηριότητά του στην ελληνική επικράτεια.

Στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι: Το Ίδρυμα της Ανοικτής Κοινωνίας, που ιδρύθηκε από τον George Soros, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς χρηματοδότες σε παγκόσμιο επίπεδο των ομάδων που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την υπευθυνότητα – με ετήσιο προϋπολογισμό άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Λιγότερο από το 10% της χρηματοδότησής μας πηγαίνει στην Ευρώπη.

Η πλειοψηφία αυτών των χρηματοδοτήσεων κατευθύνεται προς την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατικής συμμετοχής στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη και στα Βαλκάνια.

Η ανοικτή κοινωνία είναι επίσης ο μεγαλύτερος ιδιωτικός χρηματοδότης των προσπαθειών για την υποστήριξη των κοινοτήτων των Ρομά στην Ευρώπη.

Στη Δυτική Ευρώπη, όπου οι δημοκρατικές παραδόσεις και οι ομάδες της κοινωνίας των πολιτών είναι καλά εδραιωμένες, η δουλειά μας βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τις τοπικές ομάδες να ανταποκριθούν στις εξελισσόμενες νέες προκλήσεις – από την αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων των οικονομικών προγραμμάτων λιτότητας στις προσπάθειες αναζωογόνησης της δημοκρατικής συμμετοχής να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της μετανάστευσης.

Ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε στην Ελλάδα το 2013, με επίκεντρο την παροχή βοήθειας στους ανθρώπους που επηρεάζονται περισσότερο από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στη συνέχεια. Χρηματοδοτήσαμε την παροχή νομικής βοήθειας, ιατρικής περίθαλψης και απασχόλησης και πληρώσαμε για πετρέλαιο θέρμανσης για σχολεία, ορφανοτροφεία και νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το 2015, υποστηρίξαμε τοπικές ομάδες στην Ελλάδα, καθώς ανταποκρίθηκαν στην άφιξη περισσότερων από 800.000 προσφύγων που εγκατέλειψαν τις συγκρούσεις και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Από τότε, η προσέγγιση της Ανοιχτής Κοινωνίας είναι διττή: να υποστηρίξει την ελληνική κοινωνία των πολιτών να διασφαλίσει ότι σε αυτές τις πιο δύσκολες στιγμές, ακούγονται όλες οι φωνές. και να εξασφαλίσει, σε συνεργασία με τοπικές εθελοντικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις, την προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών.

Τα εννέα project

Η ανοικτή κοινωνία δεν χρηματοδοτεί γενικά περισσότερο από το ένα τρίτο του προϋπολογισμού κάθε οργανισμού, προκειμένου να διασφαλίσει ότι διατηρεί την αυτονομία της και να δημιουργήσει μια υγιή οικονομική βάση για τις δραστηριότητές της.

Η χρηματοδότηση έργων της Ανοικτής Κοινωνίας στην Ελλάδα ανήλθε σε λίγο περισσότερο από το 2% του συνολικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για το 2019.

Σύμφωνα με την αποστολή μας να υποστηρίξουμε ανοιχτές και διαφανείς κοινωνίες σε ολόκληρο τον κόσμο, υποστηρίζουμε τη Vouliwatch, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που εμπλέκει τους Έλληνες πολίτες με τους εκλεγμένους αξιωματούχους τους και μπορεί να τους κρατήσει υπόλογους.

Το 2013, η Ανοικτή Κοινωνία ίδρυσε την SolidarityNow, μια οργάνωση που παρέχει υπηρεσίες και υποστήριξη τόσο στις τοπικές κοινότητες όσο και στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη.

Η οργάνωση είναι πλέον ανεξάρτητη, με χρηματοδότηση από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλες.
Κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, εξασφαλίσαμε ότι τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο είχαν πρόσβαση τόσο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όσο και στα κρίσιμα φάρμακα μέσω της υποστήριξής μας στην ελληνική ανθρωπιστική οργάνωση PRAKSIS μαζί με το Medecins du Monde.

Στο νησί της Λέσβου χρηματοδοτήσαμε έργα ανακαίνισης και αναζωογόνησης από το τοπικό Ίδρυμα Starfish στο χωριό Μόρια, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειάς μας να υποστηρίξουμε τις κοινότητες που πλήττονται περισσότερο από μεταναστευτικά κινήματα.

Σε στενή συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, η Open Society υποστηρίζει το κέντρο παιδικής φροντίδας Diadrasi, το οποίο θα φέρει μαζί τα παιδιά της Ελλάδας και των προσφύγων μετά το σχολείο, να παίζουν, να μαθαίνουν και να κάνουν την εργασία τους.

Υποστηρίξαμε το Κέντρο για τη Ζωή και τη Θετική Φωνή, το οποίο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ανθρώπων στην Ελλάδα που ζουν με τον ιό HIV. Η Ανοικτή Κοινωνία έχει επίσης χρηματοδοτήσει δραστηριότητες που αντιμετωπίζουν ρατσιστικές και ομοφοβικές βιαιότητες, όπως το Tell us!».

 

Το σχέδιο κατά της Μακεδονίας μας

O George Soros επανέφερε το σχέδιο ΣΟΝΕΝΦΕΛΝΤ κατά της Μακεδονίας για να αποσπάσει προσεχώς την Ελληνική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη από την Ελληνική επικράτεια για να σφετερισθεί την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Το σχέδιο πήρε σάρκα και οστά από τον ΑμερικανοΕβραίο Χένρι Κίσσιγκερ, τέως αρχηγό του State Department.

Συντάχθηκε στο τέλος της δεκαετίας του ’60 από τον Εβραίο καθηγητή Σόνενφέλντ , βοηθό του Κίσσιγκερ, και πήρε το όνομα του.

Πρόκειται για ένα τρομερό σχέδιο κατά της Ελλάδος οι καταβολές του οποίου χάνονται εδώ και 110 χρόνια , όταν «σκοτεινά» άτομα το σχεδίασαν και προσπαθούν από τότε να το υλοποιήσουν με κάθε τρόπο , μέθοδο κά.

Το Μακεδονικό πρόβλημα είναι πολύ παλαιό και αποτελεί μέρος του Ανατολικού Ζητήματος, εκδηλώνεται δε κατά καιρούς σαν προσπάθεια εξόδου των Σλάβων στο Αιγαίο. Όμως σήμερα τούτο παίρνει καινούργιο χαρακτήρα.

Eπιδιώκουν:

α. την δημιουργία ενός κράτους-χωροφύλακα και προβοκάτορα στην καρδιά των Βαλκανίων για να ελέγχει , την Ν. Α. Ευρώπη, την Ε. Ε. και τους αγωγούς πετρελαίου που καταλήγουν στην περιοχή

β. για να μετατρέψει το κρατίδιο σε μια εκτεταμένη στρατιωτική και κατασκοπευτική βάση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ (CIA, NSA κλπ)

γ. για να επεκτείνει την πολιτιστική δράση του κρατιδίου και έξω από τα σύνορα του, στο χώρο που έδρασε ο Μ. Αλέξανδρος, δεδομένου ότι συμπίπτει με την σημερινή στρατηγική προώθηση των ΗΠΑ προς Ανατολάς (Μέση Ανατολή-Περσία-Πακιστάν-Αφγανιστάν),

δ. για να δημιουργήσει ένα κράτος-γέφυρα για το Ισραήλ-με έδρα την Θεσσαλονίκη-που θα αποτελεί συνέχεια του υπό διαμόρφωση άξονος Ισραήλ-Κύπρος-Κρήτη-Σκόπια- Ευρώπη,

ε. για να αποσπάσει προσεχώς την Ελληνική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη από την Ελληνική επικράτεια για να σφετερισθεί την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Ο Soros θεωρεί τα εθνικά σύνορα μια μουντζούρα στον χάρτη ενώ αυτό που ευαγγελίζεται είναι να δημιουργήσει ένα είδος παγκοσμιοποιημένου εφιάλτη ειδικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα τελευταία χρόνια, ο Soros έχει στρέψει την προσοχή του πίσω στην Ευρώπη.

Είναι άραγε τυχαίο ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε οικονομική και κοινωνική κρίση;

 

 

.pentapostagma.gr

 

Back to top button