breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κατακραυγή της Le Monde για την έλλειψη γιατρών στα ελληνικά νησιά

Κατακραυγή της Le Monde για την έλλειψη γιατρών στα ελληνικά νησιά

Στο σαθρό ελληνικό σύστημα Υγείας αναφέρεται σε δημοσίευμα της η Le Monde σχολιάζοντας του πρόσφατους θανάτους λόγω έλλειψης ασθενοφόρων στα νησιά, παρά το γεγονός ότι -όπως αναφέρει- η φετινή τουριστική περίοδος για την Ελλάδα είναι πολλά υποσχόμενη.

Το δημοσίευμα αναφέρει: «οι πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού σημαδεύτηκαν από μια σειρά ατυχημάτων και τραγωδιών που μαρτυρούν την σοκαριστική έλλειψη γιατρών και ασθενοφόρων στα νησιά, των οποίων ο πληθυσμός μερικές φορές φτάνει να είναι πολλαπλάσιος».

«Μόνο τον Ιούνιο, τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους λόγω έλλειψης ιατρικής μεταφοράς. Στις 6 Ιουνίου, στο νησί της Κω στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, μια 63χρονη μεταφέρθηκε με βαν από κατοίκους της περιοχής λόγω έλλειψης διαθέσιμου ασθενοφόρου – άφησε την τελευταία της πνοή πριν φτάσει στο νοσοκομείο. Το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού χρησιμοποιήθηκε για άλλο περιστατικό. Λίγες μέρες αργότερα, υπό παρόμοιες συνθήκες, έχασε τη ζωή του ένας 76χρονος στο νησί της Εύβοιας, δύο ώρες από την Αθήνα. Στο νησί της Λέσβου, στο βορειοανατολικό Αιγαίο, μια 78χρονη έχασε τις αισθήσεις της ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα. Χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να φτάσει το ασθενοφόρο αλλά η καρδιά της είχε σταματήσει».

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει επικριτικά ότι σύμφωνα με την ΠΟΕΔΥΝ μόνο το 5% του ΑΕΠ πάει για τη δημόσια Υγεία με τον μέσο όρο της ευρωζώνης να βρίσκεται στο 7,5%.

karditsastakra

Back to top button