Ελλάδα

Επιστρεφoυν στα καταφυγια τους σκυλoυς που υιoθετnσαν αφου δεν εχει καραντivα, αλλα τους ζnτουν να…πλnρωσουν πρoστιμo ! ! !

Φιλόζωοι της πλάκας….

Μετά το πέρας της καραντίνας κάποιοι “φιλόζωοι” επέστρεψαν τα αδέσποτα ζώα τους πίσω στο καταφύγιο από όπου τα είχαν υιοθετήσει πριν την καραντίνα. Ενώ, δηλαδή, ήταν πολλά τα αιτήματα υιοθεσίας τετράποδων φίλων κατά τη διάρκεια της καραντίνας, πλέον αρκετά είναι τα αιτήματα επιστροφών.

Σύμφωνα με την Σεραφίνα Αβραμίδου, η οποία είναι εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνη για τα ζώα, το ποσοστό επιστροφών στις φιλοζωικές μετά την καραντίνα ήταν αρκετά μεγάλο. 

Συγκεκριμένα, είπε στην κάμερα της εκπομπής “Πάμε Δανάη” στο MEGA: «Γύρω στο 40%. Δεν ήταν σωστός ο λόγος που υιοθετήθηκαν τα ζώα. όταν παίρνεις ένα ζώο μόνο και μόνο για να μπορείς να βγαίνεις βόλτα, αυτό είναι κάτι που το κάνεις για σένα, όχι επειδή είσαι φιλόζωος. 

Πρέπει να υπογράψει συμβόλαιο υιοθεσίας και να μεταφερθεί το microchip στο όνομά του…Είναι μια καλή δικλείδα ασφαλείας, ώστε να μην υπάρχουν επιστροφές».

Για την επιστροφή των κατοικίδιων στο καταφύγιο υπάρχει πρόστιμο

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο βέβαια, αν κάποιος επιθυμεί να επιστρέψει ένα ζώο πίσω στο καταφύγιο υιοθεσίας, θα πρέπει να πληρώσει 300 ευρώ, αν πρόκειται για σκύλο, και 100 ευρώ για γάτα.

πηγη 

Back to top button