Ελλάδα

Ο Aπερxoμεvoς Πpωθυπoυργoς, αvακoivωσε την αvαστολn άpθpων του Συvτάγματoς με πρoσxnμα την παvδnμiα…

Ας δούμε τι προβλέπει το Σύνταγμα….

Η παρ. 3 του άρθρ. 5 Σ. ορίζει ότι: «H προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται […] ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος»…..Αλλά, το Σύνταγμα δεν περιορίζεται σε αυτή τη γενική προστασία της ελευθερίας κίνησης και εγκατάστασης, η οποία περιλαμβάνεται στην προσωπική ελευθερία. Διευρύνει την προστασία της ελευθερίας αυτής στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου, σύμφωνα με την οποία «απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν.

Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων». 

Προκύπτει λοιπόν ο θεμελιώδης χαρακτήρας και η ευρύτατη προστασία της ελευθερίας κίνησης των πολιτών εντός της ελληνικής επικράτειας. Η ελευθερία κίνησης δεν συμβιβάζεται κατ’ αρχήν με την ανάγκη προηγουμένης διοικητικής άδειας ή δήλωσης προς τη διοίκηση. 

Τελεί όμως υπό την επιφύλαξη του νόμου, δηλαδή νομοθετική ρύθμιση, η οποία αφενός πρέπει να μην προσβάλλει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος και αφετέρου πρέπει οι περιορισμοί που θέτει στο δικαίωμα να προβλέπονται με γενικές και αφηρημένες διατάξεις και να είναι σύμφωνοι με την αρχή της αναλογικότητας, κατά το άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος.

Ο κυβέρνηση με πρόσχημα μία ανυπόληπτη, ιατρικώς, ασθένεια, προχωρά στην αναστολή άρθρων του Συντάγματος στο 40% του ελληνικου λαού! 

Βάφτισε την αναστολή συνταγματικών ελευθεριών των πολιτών, όπως θα δείτε παρακάτω, ως «προτροπή» για να εμβολιαστούν! 

Για άλλη μία φορά, ψεύτης και διαστρεβλωτής των ιατρικών στατιστικών, όπου δείχνουν ότι ο Covid έχει αμελητέα σχεδόν θνητότητα και είναι στατιστικά ακίνδυνος, ώστε να θέσει την υγεία των πολιτών κάτω των 60 ετών σε περιπέτειες !

Είναι εξωφρενικά αλητήριος, διότι επικαλείται το φόρτο στις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, όταν ο ίδιος μέσα σε 2 μήνες τις μείωσε στο μισό, εξαιτίας των αναστολών εργασίας των υγειονομικών.

Είναι ακόμα περισσότερο αλητήριος και επικίνδυνος, διότι γνωρίζει ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν εξίσου τον ιό και στους υπόλοιπους συμπολίτες μας, αλλά παρ’ όλα αυτά, τιμωρεί, ως γνήσιο φασιστάκι, τους ανεμβολίαστους!

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα εξής πρόσθετα μέτρα για ανεμβολίαστους:

Πρώτον, από την επόμενη Δευτέρα 22/11 όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δε θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες.

Ούτε και με την επίδειξη τεστ.

Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα.

Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δε θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία.

Δεύτερον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του.

Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

Τρίτον, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο.

Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά.

Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις.

Πέμπτον, αλλά πρώτης σημασίας, ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών.

Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή.

πηγη 

Back to top button