Ελλάδα

Την Eθvικn Aσφάλεια επικαλεiται η κυβέρvnσn για τις παρακολoυθnσεις μας από την ΕYΠ….

Την εθνική ασφάλεια επικαλείται η κυβέρνηση, προκειμένου να δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις Ελλήνων πολιτών, όπως αποκάλυψε με δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών….Το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα παρουσίασε εσωτερικές οδηγίες της κεντρικής διοίκησης προς τις υπηρεσίες προκειμένου να παρακολουθούν την δράση πολιτών που σχετίζονται με το προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά και τις κινητοποιήσεις των αντιεμβολιαστών.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε την δράση της ΕΥΠ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και η αντίληψη αυτή μας διακατέχει οριζόντια. 

Από την άλλη η ΕΥΠ επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο και ρόλο και με μεγάλη επάρκεια, όπως έχουμε αντιληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, σε ότι αφορά απειλές για την εθνική ασφάλεια, την ασφάλεια των πολιτών και τον ομαλό κοινωνικό βίο είτε από εξωτερικές είτε από εσωτερικές απειλές, όπως το οργανωμένο έγκλημα. 

Απειλές που έχουν και πιο υβριδικά χαρακτηριστικά όπως είδαμε στον Έβρο και τώρα με υγειονομική κρίση που ορισμένοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν και δημιουργούν καταστάσεις που εγκυμονούν απειλές για τη ζωή των πολιτών».

Ο επικεφαλής της ΕΥΠ καλείται να απαντήσει γιατί παρακολουθούνται από την ΕΥΠ δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι και δημοσιογράφοι, καθώς και για τον λόγο που έχει ζητηθεί καταγραφή ιδεολογικών φρονημάτων και προσωπικών δεδομένων πολιτών που διαμαρτύρονται ή διαδηλώνουν, ιδιαίτερα σε σχέση με θέματα δικαιωμάτων των μεταναστών, όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο της επιτροπής.πηγη 

Back to top button