breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εμβολιασμένη και με τις 2 δόσεις της Pfizer μια 27χρονη πέθανε από ”καρδιακή ανακοπή με πνευμονικό οίδημα, που πιθανόν σχετίζεται με μυοκαρδίτιδα” σύμφωνα με τη νεκροψία! Την βρήκε νεκρή στο κρεβάτι της ο τραγικός πατέρας!!

Εμβολιασμένη από την Pfizer, η Carlotta Masala πέθανε στα 27 της από μυοκαρδιοπάθεια…
Η νεαρή γυναίκα είχε επιστρέψει στο σπίτι των γονιών της στο Sestu τη Δευτέρα με μια φίλη της. Βρέθηκε νεκρή στον καναπέ, από τον πατέρα της, το πρωί της Τρίτης 23.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Unione Sarda, τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας: καρδιακή ανακοπή με πνευμονικό οίδημα, πιθανόν να σχετίζεται με μυοκαρδίτιδα. Θα πρέπει να περιμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την καρδιά, αλλά αυτή είναι η εικόνα που προέκυψε χθες μετά τη νεκροψία – που διήρκεσε αρκετές ώρες- της σορού της Carlotta Masala, 27 ετών.

Η εξέταση πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα παθολογικής ανατομίας του νοσοκομείου Santissima Trinità στο Κάλιαρι από την ιατροδικαστή Michela Piga, η οποία άρχισε να εργάζεται για την υπόθεση το πρωί και δεν είχε τελειώσει μέχρι το τέλος του απογεύματος.

Η ιταλική εφημερίδα “Unione Sarda” πρωτοσέλιδο στις 27 Νοεμβρίου 2021: Η Καρλότα σκοτώθηκε από μυοκαρδίτιδα
Ο εφημερεύων εισαγγελέας είχε ενημερωθεί από τους καραμπινιέρους αμέσως μετά τον εντοπισμό του άψυχου σώματος της νεαρής γυναίκας, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν εκτιμήσει ότι ο θάνατός της οφείλεται σε «φυσικά αίτια», αλλά μετά από λίγες ώρες, είχαν προκύψει ερωτήματα. Ο πατέρας της 27χρονης,ο Φραντσέσκο Μασάλα, 60 ετών, συντετριμμένος επέμεινε σε πιο συγκεκριμένες απαντήσεις. Ρώτησε τους καραμπινιέρους και τον γιατρό που είχαν επισκεφτεί το σπίτι να μάθουν τι προκάλεσε τον θάνατο της κόρης του. Ήταν ένα αθλητικό και χαρούμενο κορίτσι που ήταν πάντα υγιές μέχρι τότε.

Θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και των ιστολογικών και τοξικολογικών αναλύσεων για να έχουμε ακριβείς απαντήσεις, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες αυθαιρεσίες που φιλτραρίστηκαν χθες το βράδυ από υγειονομικούς κύκλους, η αυτοψία αποκάλυψε διαστολή των κοιλιών της καρδιάς. Εάν αυτή η κατάσταση επιβεβαιωθεί από τους ανατόμους της Αγίας Τριάδας, θα πρέπει και πάλι να γίνει κατανοητό εάν οφείλεται σε καρδιακό ελάττωμα που υπάρχει ήδη εδώ και αρκετό καιρό ή αν συνδέεται με μια παθολογία που εμφανίστηκε τους πρόσφατους μήνες. Σε κάθε περίπτωση, το πόρισμα της νεκροψίας θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία, στη Maria Virginia Boi, η οποία παρακολουθεί στενά την υπόθεση από την πρώτη μέρα.

Στο Twitter, όπως και στο Radio Casteddu, η δεύτερη δόση Pfizer στις αρχές Αυγούστου αναφέρεται ως πιθανή αιτία της θανατηφόρας καρδιοπάθειας της νεαρής γυναίκας.lemediaen442 30/11/21

dimpenews.com

Back to top button