Ελλάδα

Aυτα δεν τα λεvε τα καvαλια….Δεν έxει καταγραφεi καvέvας θάvατoς από το Pωσικo Sρutnιk-V ! ! !

Απο αλλου τα παιρνουν, πως να το πουν αυτο;

Περιστατικά θανάτου μετά τον εμβολιασμό με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V δεν έχουν καταγραφεί στη Ρωσία….

Aυτό δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι, το οποίο έχει αναπτύξει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V εγκρίθηκε στην Ρωσία στις 11 Αυγούστου του 2020 και υπήρξε τότε το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά του κοροναϊού που εγκρίθηκε επίσημα.

Τα δεδομένα αυτά έρχονται την ώρα που η Ρωσία παλεύει να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην επικράτειά της αλλά και τον δισταγμό των Ρώσων να εμβολιαστούν, και ενώ προσπαθεί να ανταγωνιστεί τα πιο εδραιωμένα εμβόλια των Pfizer, Moderna και AstraZeneca.

Η RDIF ανακοίνωσε επίσης ότι το Sputnik Light θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για αναμνηστικές δόσεις άλλων εμβολίων, σημειώνοντας ότι θα είναι σχεδόν εξίσου αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης όπως και το διδοσικό ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Το εμβόλιο Sputnik V, που χρησιμοποιείται ευρέως στη Ρωσία και έχει εγκριθεί για χρήση σε περισσότερες από 70 χώρες, βρίσκεται υπό αξιολόγηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.πηγη 

Back to top button