Ελλάδα

Eιλnμμέvη η απoφασn της Nέας Δnμoκρατiας να εiναι υπoψnφιoς στις επoμεvες εκλoγές ο Xαγκαμπιμάvα στη Β΄ Πειpαιά…

Είναι πολύ πιθανόν η επόμενη Βουλή να έχει τον πρώτο έγχρωμο Ελληνα βουλευτή, που λιποτακτισε οταν η Πατριδα του τον εστειλε να σπουδασει στην Σχολη Ναυτικων Δοκιμων στην Ελλαδα και εγινε “Ελληνας”…Οπως πληροφορούμαι, η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο  Χαγκαμπιμάνα στη Β΄ Πειραιά είναι ειλημμένη. 

Ο Χαγκαμπιμάνα, για τον οποίο σας έχω ξαναγράψει, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση: έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, καθώς ήρθε αρχικά για να φοιτήσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και τελικά παρέμεινε συνεχίζοντας τις σπουδές του και στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου μάλιστα είχε εμπλακεί με την πολιτική, καθώς ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. 

Αργότερα επέστρεψε στην πατρίδα του, στο Μπουρούντι, όπου το καθεστώς όμως τον φυλάκισε. 

Με τη βοήθεια των ελληνικών αρχών και προσωπικά τότε του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά αποφυλακίστηκε και από το 2016 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα. 

Σήμερα εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Μετανάστευσης και στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές εξελέγη πρώτος σε σταυρούς σύνεδρος στη Β΄ Πειραιά, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να ονειρεύεται πως μπορεί να είναι στην επόμενη Βουλή. 

Από πλευράς Ν.Δ. η στήριξη είναι δεδομένη στον 50χρονο

Η περιοχή μάλιστα όπου θα πολιτευτεί έχει και μία ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς στο παρελθόν είχε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά η Χρυσή Αυγή.

πηγη 

Back to top button