Διεθνή

”Έκοψε” η Ρωσία: συνελήφθηκε ο Πρόξενος της Ουκρανίας για κατασκοπεία..ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ!!!!

”Έκοψε” η Ρωσία: συνελήφθηκε ο Πρόξενος της Ουκρανίας στην Αγ. Πετρούπολη για κατασκοπεία..ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ!!!!Ο πρόξενος της Ουκρανίας στην Αγία Πετρούπολη συνελήφθη «ενώ παραλάμβανε διαβαθμισμένο υλικό», το οποίο συνήθως χειρίζονται οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου και το FSB.

”Ο πρόξενος Ουκρανίας Alexander Sosonyuk της Ουκρανίας συνελήφθη στην Αγία Πετρούπολη όταν έλαβε πληροφορίες διαβαθμισμένου χαρακτήρα κατά τη διάρκεια συνάντησης με πολίτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το FSB” αναφέρει το RT..«Αυτή η δραστηριότητα είναι ασυμβίβαστη με το καθεστώς διπλωματικού εργαζομένου και έχει σαφή εχθρικό χαρακτήρα έναντι της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τόνισε το FSB.”..Toν πιάσανε στα πράσα….

Ο Ουκρανός διπλωμάτης προσπάθησε να λάβει πληροφορίες που περιέχονται στις βάσεις δεδομένων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και του FSB.

Στην Αγία Πετρούπολη, ο Ουκρανός πρόξενος Alexander Sosonyuk συνελήφθη επειδή έλαβε διαβαθμισμένες πληροφορίες από τις βάσεις δεδομένων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και του FSB️. Σχετικά με αυτό το Σάββατο, 17 Απριλίου, γράφει το TASS με αναφορά στο Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων (DSP) του FSB.

Είναι γνωστό ότι την προηγούμενη ημέρα, στις 16 Απριλίου, ο Ουκρανός διπλωμάτης τέθηκε υπό κράτηση κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ρώσο πολίτη, από τον οποίο ο πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Ουκρανίας στην Αγία Πετρούπολη έλαβε πληροφορίες διαβαθμισμένου χαρακτήρα.
Διευκρινίζεται ότι θα ληφθούν μέτρα κατά του Ουκρανού προξένου σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Θυμηθείτε ότι οι διπλωμάτες έχουν ασυλία στη χώρα στην οποία εργάζονται, αλλά μπορούν να στερηθούν το δικαίωμα παραμονής σε περίπτωση παραβίασης του νόμου ή εχθρικών ενεργειών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Γιέβεν Γιέν σχολίασε ότι η κράτηση του Προξένου είναι μια άλλη πρόκληση του επιθετικού κράτους εναντίον της Ουκρανίας στο πλαίσιο της στρατιωτικής κλιμάκωσης κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων…

dimpenews.com

Back to top button