breaking newsΔιεθνή

Ιαπωνία: Λιοντάρι κατασπάραξε εργαζόμενο σε ζωολογικό κήπο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας εργαζόμενος σε ζωολογικό κήπο στην Ιαπωνία μετά την επίθεση που δέχθηκε από λιοντάρι, ενώ προσπαθούσε να το βάλει στο κλουβί του.

Ο 53χρονος Κενίτσι Κάτο, εργαζόμενος στο Tohoku Safari Park της περιφέρειας της Φουκουσίμα, αιμορραγούσε από τον σβέρκο κι ήταν αναίσθητος, όταν εντοπίστηκε μέσα στο κλουβί του λιονταριού το απόγευμα της Πέμπτης, λίγες μέρες μετά την επίθεση λιονταριών σε θηριοδαμαστή τσίρκου στην Κίνα.

«Πιστεύεται ότι τάιζε ένα λιοντάρι», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στέλεχος της διεύθυνσης του ζωολογικού κήπου είχε πει νωρίτερα ότι ο εργαζόμενος προσπαθούσε να βάλει το λιοντάρι στο κλουβί χρησιμοποιούνται ως δόλωμα τροφή, αλλά δεν κλείδωσε μια πόρτα που θα τον χώριζε από το αιλουροειδές.

«Η διαδικασία που ακολουθείται είναι ότι ανοίγουμε τη θύρα και βάζουμε την τροφή. Μόλις γίνει αυτό η θύρα πρέπει να κλείνει και να κλειδώνεται. Αλλά η πόρτα ήταν ανοικτή εκείνη την ώρα», είπε ο αντιπρόεδρος του ζωολογικού κήπου, Νοριτσίκα Κουμακούμπο.

Ο Κάτο θεωρείτο έμπειρο μέλος του προσωπικού του ζωολογικού κήπου, που ασχολείτο με τη φροντίδα σαρκοβόρων ζώων, όπως λιοντάρια, τίγρεις και αρκούδες. Ο ζωολογικός κήπος θα παραμείνει κλειστός μέχρις ότου τεθούν σε εφαρμογή αποτελεσματικά μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία, είπε ο Κουμακούμπο.

PrimeNews.

Back to top button