breaking newsΕλλάδα

«Τρέμουν» την οργή των Βορειοηπειρωτών οι Αλβανοί: Κλειστά σύνορα για συγγενείς και φίλους του Κατσίφα – Μπαράζ προκλήσεων από τα Τίρανα

 

Η αρχή έγινε με κάποιους Ελλαδίτες στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα.

Στην συνέχεια όμως, οι αλβανικές αρχές προχώρησαν σε μια χωρίς προηγούμενο στα διεθνή χρονικά κίνηση. Απαγορεύουν την είσοδο στην χώρα σε Αλβανούς πολίτες. Οι αρχές απαντούν στις ερωτήσεις των πολιτών λέγοντας πως δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν εξηγήσεις. Απειλούν δε όσους δεν συμμορφώνονται με σύλληψη.

Μεταξύ των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν είναι συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα ενώ μέχρι στιγμής, πληροφορίες αναφέρουν πως προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε μία από τις αδερφές του, που της αρνήθηκαν την είσοδο.

Μετά από πολύωρη κράτηση στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ο πρόεδρος του συλλόγου των Βουλιαρατινών στην Αθήνα, οδηγήθηκε στο ΑΤ Αργυροκάστρου όπου κρατείται χωρίς καμία δικαιολογία.

Δύο ακόμη Βορειοηπειρώτες κρατούνται στο ΑΤ Αγίων Σαράντα.

Προβλήματα αντιμετώπισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος στον οποίο οι συνοριακές αρχές αρχικά αρνήθηκαν την διάβαση, αλλά μετά από δίωρες διαπραγματεύσεις του επετράπη η είσοδος στη χώρα.

Σταματούν τα πούλμαν στα σύνορα και απαγορεύουν την πρόσβαση στις Βουλιαράτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αλβανοί σταματάνε τα πούλμαν από την Ελλάδα στα σύνορα, κατεβάζουν τους Έλληνες και τους ρωτάνε πού πηγαίνουν και αν μπορούν να το αποδείξουν. Τους προειδοποιούν ότι μπορούν να μεταβούν οπουδήποτε, εκτός από τους Βουλιαράτες.

Παράλληλα, τους ανακοινώνουν ότι θα υποστούν κυρώσεις, σε περίπτωση που βρεθούν στους Βουλιαράτες, αν και έχουν δηλώσει άλλον προορισμό.

Στο μεταξύ, Αλβανοί εθνικιστές οργανώνουν συγκέντρωση ενάντια στον «ελληνικό εθνικισμό», όπως λένε, με σύνθημα «να σώσουμε την Αλβανία», την ώρα του μνημόσυνου.

Υπενθυμίζουμε πως από χθες έχουν μπει στο στόχαστρο των αλβανικών αρχών Έλληνες, καθώς «απειλή για την Αλβανία» θεωρούνται δημοσιογράφοι και πολίτες. Αλβανοί εθνικιστές οργανώνουν συγκέντρωση στο Αργυρόκαστρο την ώρα του μνημόσυνου του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα και καλούν σε συγκρούσεις.

Στο στόχαστρο των αλβανικών αρχών έχουν μπει Έλληνες δημοσιογράφοι και πολίτες στους οποίους απαγορεύουν την είσοδο στην Αλβανία για το αυριανό 40ήμερο μνημόσυνο του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Έλληνες κρίνονται επικίνδυνοι και απειλή για την Αλβανία, από το επικίνδυνο και απειλητικό αλβανικό καθεστώς, το οποίο φέρει την ευθύνη της δολοφονίας του εθνομάρτυρα, αλλά και της σφοδρής καταπίεσης που δέχεται η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

.pentapostagma.gr

Back to top button