Διεθνή

Το RCE-Ραβινικό Κέντρο Ευρώπης με επιστολή που υπογράφουν 50 ραβίνοι και ο αρχιραβίνος της Κύπρου εγκαλούν τις Αρμενικές αρχές για τη χρήση του όρου Γενοκτονία για τακτική Αζέρων. Δριμεία απάντηση EAFJD Αρμενίας σε Ευρωπαίους Ραβίνους!! ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Το RCE-Ραβινικό Κέντρο Ευρώπης (Rabbinical Center of Europe) με επιστολή που υπογράφουν 50 ραβίνοι και o αρχιραβίνος της Κύπρου Ζeev Raskin εγκαλούν τις Αρμενικές αρχές για τη χρήση του όρου Γενοκτονία για τακτική Αζέρων. Δριμεία απάντηση EAFJD Αρμενίας (Ευρωπαϊκή Αρμενική Ομοσπονδία για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία) σε Ευρωπαίους Ραβίνους!

– Ευρωπαϊκή Αρμενική Ομοσπονδία για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία:

Το EAFJD εκφράζει τη βαθιά του λύπη και την έντονη καταδίκη της πρόσφατης δήλωσης Ευρωπαίων ραβίνων σχετικά με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ. Σε αυτή τη δήλωση, οι Ευρωπαίοι ραβίνοι εξέφρασαν ανησυχία για τη χρήση όρων όπως «γενοκτονία» σε σχέση με την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο γηγενής αρμενικός πληθυσμός του Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ.
Αρκετές εκθέσεις και δηλώσεις ανεξάρτητων διεθνών οργανισμών και ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει για τη συνεχιζόμενη πολιτική του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ, η οποία είναι γενοκτονική στην ουσία της. Σε μια πρόσφατη έκθεση, ο πρώην γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο Οκάμπο λέει ότι υπάρχει «εύλογη βάση να πιστεύουμε ότι τo Αζερμπαϊτζάν διαπράττει επί του παρόντος «γενοκτονία» κατά του αυτόχθονου αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. /Artsakh. Genocide Watch εξέδωσε επίσης πολλές προειδοποιήσεις σχετικά με αυτό.
Το EAFJD καλεί τους ραβίνους της RCE/Rabbinical Center of Europe Ραββινικό Κέντρο της Ευρώπης να αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ και να παραμείνουν πιστοί στις αρχές της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως εκπρόσωποι ενός έθνους που κάποτε χρειαζόταν επειγόντως την υποστήριξη και την ενσυναίσθηση της διεθνούς κοινότητας στην αναζήτησή της για δικαιοσύνη.

Στις 6.9.23 το RCE:

Μόλις στείλαμε στον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας μια επιστολή από 50 Ευρωπαίους ραβίνους που τους καλούσαν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν φράσεις που σχετίζονται με το τρομερό ολοκαύτωμα για πολιτικούς σκοπούς.
Αντίγραφο της επιστολής εστάλη επίσης στους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.”

Το Ραβινικό Ευρωπαϊκό Κέντρο εδρεύει στις Βρυξέλλες…..οδός Rue du Cornet 22 στο καρτιέ με θεσμούς ευρωπαικούς.

και σε μακέτα η…..

dimpenews.com

Back to top button