breaking newsΔιεθνή

Ο προκλητικός Έντι Ράμα και η επίσκεψη Μπλίνκεν στα Τίρανα

Η Εισαγγελία Αυλώνος «ανακάλυψε» ποινικό μητρώο του Φρέντυ Μπελέρη φωτογραφίζοντας την καταδίκη του

Με τον Φρέντι Μπελέρι να παραμένει έγκλειστος στις φυλακές 9 μήνες, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στη Δικαισούνη, στην Ευρωπαική Ενωση, στην οποία φιλοδοξεί η χώρα του να γίνει μέλος, την ώρα οι Αμερικανοί τον στηρίζουν ανοιχτά όπως φάνηκε από την επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στα Τίρανα.

Ο Έντι Ράμα, από το πάνελ της 585ης συνόδου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Κομισιόν για τα υποψήφια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Έλληνα εκπροσώπου είπε δηκτικά, «ο εκπρόσωπος της Ελλάδας το κάνει να φαίνεται σαν η Αλβανία να είναι Σιβηρία και ότι κάποιος στη Σιβηρία κρατείται όμηρος ενός αδίστακτου αιμοσταγούς καθεστώτος».

Και πρόσθεσε πως «απλά επειδή είναι Έλληνας υπήκοος, αυτό πρέπει να είναι λόγος να σημάνουμε συναγερμό στον κόσμο, ότι η Αλβανία δεν είναι Αλβανία αλλά Σιβηρία».

«Θα απαντήσω πολύ απλά. Ο τρόπος που το βλέπετε είναι εντελώς παραληρηματικός, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αν υπήρχε λίγη αλήθεια σε όλο αυτό, πιστεύετε ότι αυτή η πόλη θα ήταν σιωπηλή και δεν θα είχε πει μια κουβέντα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κάποιο άλλο κράτος- μέλος;», αναρωτήθηκε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, υπενθυμίζουμε, η Εισαγγελία Αυλώνος «ανακάλυψε» ποινικό μητρώο του Φρέντυ Μπελέρη φωτογραφίζοντας την καταδίκη του. Όπως αποδείχτηκε όμως, το ποινικό μητρώο του Μπελέρη ήταν λευκό. Διότι η κεντρική εκλογική εφορευτική επιτροπή, πριν κάνει δεκτή την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές, έκανε λεπτομερή έρευνα, δυό φορές μάλιστα, διαπίστωσε ότι είναι καθαρός και έδωσε το πράσινο φως για την υποψηφιότητά του.

Και ενώ πλησιάζουμε προς το τέλος της κρίσης και την ώρα της ετυμηγορίας , ο Άντονι Μπλίνκεν φρόντισε να στηρίξει τον Ράμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αλβανική πρωτεύουσα. Στην περιοχή της Κουτσόβας έχει μάλιστα δημιουργεί και νέα βάση του ΝΑΤΟ. Η Ουάσινγκτον είναι ικανοποιημένη από τη στήριξει της Αλβανίας στον πόλεμο με τη Ρωσική εισβολή, ενώ θα φιλοξενήσει διεθνή σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία αργότερα αυτόν τον μήνα, στην οποία αναμένεται να παραστεί και ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Είναι επίσης ικανοποιημένη διότι η Αλβανία ως μέλος του ΝΑΤΟ έχει στείλει τακτικά μικρές στρατιωτικές μονάδες σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Ο στόχος αυτού του ταξιδιού του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών -το πρώτο του στην Αλβανία αφότου ανέλαβε καθήκοντα- είναι να επαναβεβαιώσει «τη δύναμη της διμερούς σχέσης με αυτό τον εταίρο-κλειδί για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια», όπως έλεγε υψηλόβαθμη αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Γιούρι Κιμ.

Με προίκα λοιπόν τη στήριξη των Αμερικανών ο Ράμα εκτιμά ότι μπορεί να ελέγχει τη Δικαιοσύνη κάτι που αντιβαίνει ευθέως και στο αμερικανικό και στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

 

PrimeNews.

Back to top button