Ελλάδα

Tέλoς στο πιστoπoιnτικo εμβoλιασμoύ; Πρoσεxώς οι απoφάσεις…

Όλος ο κόσμος εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στα κάγκελα, έχει χάσει πολλές από τις ελευθερίες του και πλέον ζητούμενο είναι πότε θα επέλθει μία κανονικότητα όπου οι πολίτες θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους ελεύθερα, χωρίς πιστοποιητικά, χωρίς rapid test και χωρίς επίδειξη ταυτοτητας…

 

Αυτό σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι πιθανό να συμβεί μετά το Πάσχα, εφόσον όμως μειωθούν τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι.

Αυτό έρχεται και «δένει» με τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος προ ημερών τόνισε πως η χώρα οδηγείται προς μία κανονικότητα.

Ήδη τον οδικό χάρτη έδωσε χτες η εισήγηση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία ανακοίνωσε την άρση την χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της συνεδρίασης και αφού πρώτα δόθηκε το πράσινο φως, ο υπουργός Θάνος Πλεύρης προχώρησε στην εξής δήλωση «Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.


πηγη 

Back to top button