Διεθνή

Ο πρέσβης Παλαιστίνης εγκαλεί το ΥΠΕΞ Κύπρου που γίνεται μάρτυρας υπεράσπισης του Ισραήλ για Γενοκτονία Γάζας που εκδικάζεται στη Χάγη! Το Ισραήλ θα βουλιάξει την Κύπρο….

Ο πρέσβης Παλαιστίνης εγκαλεί το ΥΠΕΞ Κύπρου που γίνεται μάρτυρας υπεράσπισης του Ισραήλ για Γενοκτονία Γάζας που εκδικάζεται στη Χάγη! Το Ισραήλ θα βουλιάξει την Κύπρο….

Δήλωση του Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης, κ. Abdallah Attari, σε συνέχεια των δηλώσεων του Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Γκότση.

Με ιδιαίτερη απογοήτευση ακούμε δηλώσεις που προκαταλαμβάνουν την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και αθωώνουν το κατοχικό Κράτος του Ισραήλ από την κατηγορία της γενοκτονίας εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Ο φάκελος που ετοίμασε και παρουσίασε η Νότια Αφρική ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης τεκμηριώνει πλήρως με αδιάσειστα στοιχεία και νομικά επιχειρήματα την τέλεση του εγκλήματος της γενοκτονίας από το Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αν οι δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης αφεθούν να αποφασίσουν με βάση τη συνείδηση τους χωρίς δημόσιες κι άλλες πιέσεις κρατών και κυβερνήσεων, θα εκδώσουν μια ιστορική και βαρυσήμαντη απόφαση εναντίον του καθεστώτος απαρτχάιντ του Ισραήλ. Μια τέτοια καταδικαστική για το Ισραήλ απόφαση θα λειτουργήσει προς όφελος όχι μόνο του Παλαιστινιακού λαού αλλά και όλων των άλλων μικρών κι αδικημένων λαών που είναι θύματα των παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου από τους ισχυρούς αυτού του κόσμου. Οι μικροί κι αδικημένοι λαοί προσβλέπουν στο Διεθνές Δικαστήριο ως το τελευταίο καταφύγιο για την προστασία τους από την επιθετικότητα, την παράνομη εισβολή και κατοχή της πατρίδας τους, τον μαζικό εκτοπισμό του άμαχου πληθυσμού τους, και τον παράνομο εποικισμό των κατεχόμενων εδαφών τους.

Μείναμε έκπληκτοι όταν οι 24.000 νεκροί, οι 60.000 τραυματίες, οι αμέτρητοι αγνοούμενοι κάτω από τα ερείπια και οι πάνω από 2.000.000 Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι χωρίς ασφαλές καταφύγιο αναφέρθηκαν ως «παράπλευρες απώλειες». Το 3,5% του πληθυσμού των Παλαιστινίων στη Γάζα είναι νεκροί, τραυματίες ή αγνοούμενοι. Η πλειοψηφία είναι παιδιά. Ποιο είναι, λοιπόν, το όριο των θυμάτων για να υπάρχει ο διαχωρισμός ανάμεσα στην «παράπλευρη απώλεια» και τη «γενοκτονία»; Το Διεθνές Δίκαιο είναι το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτουν οι αδικημένοι λαοί όλου του κόσμου. Είμαστε βέβαιοι ότι όσοι επικαλούνται – δικαίως το Διεθνές Δίκαιο, επιθυμούν να δουν την καταδίκη του Ισραήλ για την εισβολή στην Παλαιστίνη και την κατοχή της, τον εποικισμό των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, τα εγκλήματα πολέμου σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και τη γενοκτονία που ξεκίνησε εις βάρος μας πριν από 75 χρόνια και κορυφώνεται τους τελευταίους μήνες με τις φρικαλεότητες που βλέπει ολόκληρος ο κόσμος να διαπράττει το Κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ στη Γάζα.

dimpenews.com

Back to top button