breaking newsΔιεθνή

Βλαντίμιρ Πούτιν: Μεταβαίνει στην Τουρκία τις επόμενες μέρες – Τι γράφει ο Τύπος στη γείτονα

Στις 2 Αυγούστου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε για τα σιτηρά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και συμφώνησαν για την επίσκεψη του Ρώσου στην Τουρκία.

Στην Τουρκία αναμένεται να πάει τις επόμενες μέρες ο Βλαντίμιρ Πούτιν για να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον Τύπο στη γείτονα.

«Μετά τη λήξη της “συμφωνίας για τα σιτηρά”, οι τιμές των σιτηρών αυξήθηκαν κατά 15%. Μετά τον τερματισμό του ασφαλούς εμπορίου μέσω του διαδρόμου στη Μαύρη Θάλασσα, η Ουκρανία έθεσε στην ημερήσια διάταξη εναλλακτικές οδούς μεταφοράς σιτηρών. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ασφάλεια όσο και το κόστος, καμία από τις επιλογές αυτές δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον διάδρομο της Μαύρης Θάλασσας. Η αύξηση των τιμών έχει αρνητικό αντίκτυπο στις φτωχές χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στην Αφρική», αναφέρει δημοσίευμα της Milliyet.

Θυμίζεται πως στις 2 Αυγούστου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε για τα σιτηρά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και συμφώνησαν για την επίσκεψη του Ρώσου στην Τουρκία. Αργότερα, ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.

primenews.

Back to top button