breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Pfizer βγάζει 14 δισ.δολάρια από τα εμβόλια και η ΕΕ μοιράζει «μαυρισμένα» έγγραφα συμβάσεων στους ευρωβουλευτές!

Την ίδια στιγμή που η Pfizer ανακοινώνει ότι τα έσοδα της για φέτος θα φτάσουν τα 75-80 δισεκατομμύρια δολάρια (με την πλειοψηφία να είναι από πωλήσεις εκτός ΗΠΑ) η ΕΕ που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών μοιράζει “μαύρα έγγραφα” ακόμα και σε ευρωβουλευτές δείχνοντας την υποκρισία των υποσχέσεων για «διαφάνεια» από ευρωπαϊκούς φορείς σχετικά με τις συμβάσεις αγοράς εμβολίων που έχουν υπογραφεί με φαρμακευτικές εταιρείες. 

Την αποκάλυψη έκανε σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής ο οποίος έδειξε τα “έγγραφα” που έλαβε από την κομισιόν αναφορικά με τις συμβάσεις εμβολίων και που οι μαυρισμένες γραμμές περίσσευαν.

Ο ευρωβουλευτής Cristian Terhes κατήγγειλε την έλλειψη διαφάνειας στην πολιτική εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και ειδικότερα των συμβάσεων για την αγορά εμβολίων που υπογράφηκαν μεταξύ της ΕΕ και των φαρμακευτικών εταιρειών.

Ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής, ο οποίος είναι μέλος της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, παρέθεσε άρθρο της εφημερίδας Euractiv που αποκαλύπτει ότι το αντίγραφο της σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ της γερμανικής εταιρείας CureVac και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο δόθηκε στη διάθεση των ευρωβουλευτών περιέχει πολλά διασκευασμένα/αποκρυπτόμενα αποσπάσματα.

Προκειμένου να υποστηρίξει τη διαδήλωσή του, ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής εξέθεσε πολλές σελίδες της εν λόγω σύμβασης, καθεμία από τις οποίες ήταν βαριά επιμελημένη. « σας κάνω την ερώτηση: αυτό είναι διαφάνεια; Βλέπετε κάτι; Γιατί δεν το κάνουμε!» είπε.

Ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής επέκρινε το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες θέλουν «να επιβάλουν ένα ιατρικό προϊόν στους ευρωπαίους πολίτες χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς περιέχεται στα συμβόλαια αγοράς».

”Όταν η κυβέρνηση ξέρει τα πάντα για σένα, είναι τυραννία. Όταν ξέρεις τα πάντα για την κυβέρνηση, είναι δημοκρατία,” είπε ο Cristian Terhes.

Την ίδια στιγμή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κατά 2,5% ενισχύθηκε η μετοχή της Pfizer Inc στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για το γ΄ τρίμηνο.

Επίσης, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις κυρίως χάρη στις υψηλές πωλήσεις του εμβολίου κατά του Covid-19. Τα έσοδα από το εμβόλιο αυξήθηκαν στα 14,6 δισ. δολάρια από τα 1,717 δισ. δολάρια.

“Περισσότερο από το 75% των εσόδων που έχουμε καταγράψει στο γ΄ τρίμηνο από το εμβόλιο, προέρχεται από την προμήθεια του σε χώρες εκτός ΗΠΑ, και παραμένουμε σε τροχιά επίτευξης του στόχου μας για παράδοση τουλάχιστον 2 δισ. δόσεων σε χώρες χαμηλών-μεσαίων εισοδημάτων μέχρι το 2022.

Τουλάχιστον 1 δισ. θα διανεμηθεί το 2021 και το υπόλοιπο στο επόμενο έτος, με τη δυνατότητα να αυξηθούν αυτές οι παραδόσεις εάν υπάρξουν παραγγελίες από αυτές τις χώρες για το 2022”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Albert Bourla σε ανακοίνωση του.

Η εταιρεία αναμένει τώρα ότι οι πωλήσεις του εμβολίου για το σύνολο της χρήσης θα διαμορφωθούν στα 36 δισ. δολάρια, αποτυπώνοντας τα 2,3 δισ. δόσεων που αναμένεται να παραδώσει αυτό το έτος.

Αναβάθμισε επίσης τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, και τώρα αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 4,13-4,18 δολάρια, έναντι προηγουμένων εκτιμήσεων για 3,95-4,05 δολάρια.

Αναμένει ότι τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 78-80 δισ. δολάρια.

pronews

Back to top button