breaking newsΔιεθνή

Δάσκαλοι εκκενώνουν το κτίριο του σχολείου της ρωσικής πρεσβείας στη Βαρσοβία

 

ΜΟΣΧΑ, 29 Απριλίου.

Όλο το διδακτικό προσωπικό και το προσωπικό, που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του ρωσικού σχολείου στη ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία, έχουν εγκαταλείψει το κτίριο που κατέλαβαν οι πολωνικές αρχές, δήλωσε στο TASS το Σάββατο ο Andrey Ordash, υπουργός-Σύμβουλος της ρωσικής πρεσβείας στην Πολωνία. .

«Οι δάσκαλοι και το λοιπό προσωπικό που διέμεναν στους χώρους του σχολείου έχουν εκκενώσει το κτίριο παίρνοντας τα προσωπικά τους αντικείμενα και μετακόμισαν σε άλλη εγκατάσταση της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στη Βαρσοβία», είπε.

Όπως διαβεβαίωσε ο διπλωμάτης, η πρεσβεία θα διασφαλίσει ότι η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί για όλους τους μαθητές του σχολείου.

«Μας δόθηκαν άλλες επτά ημέρες για να βγάλουμε τα υπάρχοντα του σχολείου», είπε ο Ordash.

Το πρωί του Σαββάτου, οι πολωνικές αρχές άρχισαν να καταλαμβάνουν με τη βία το κτίριο του σχολείου της ρωσικής πρεσβείας στη Βαρσοβία. Το διδακτικό προσωπικό κλήθηκε να εκκενώσει το κτίριο μέχρι τις 07:00 μ.μ. ώρα Μόσχας. Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Πολωνία χαρακτήρισε παράνομα τα βήματα των πολωνικών αρχών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσία θεωρεί την εισβολή των πολωνικών αρχών στο σχολείο της ρωσικής πρεσβείας στη Βαρσοβία ως κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 και άλλη μια καταπάτηση της ρωσικής διπλωματικής ιδιοκτησίας στην Πολωνία. Το υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι τα βήματα της Βαρσοβίας δεν θα μείνουν χωρίς τη σταθερή απάντηση της Μόσχας και τις συνέπειες για την Πολωνία.

Prime News.

Back to top button